Smotanovo - šampiňónové cestoviny
Autor receptu: myshull
pre milovníkov húb. skvelá chuť, úžasná vôňa. odporúčam :)
2 porcie |
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby očistíme (ja preferujem šampiňóny, samozrejme môžte použiť napr. kuriatka, alebo hlivu), nahrubo nasekáme a pokvapkáme troškou šťavy z citróna. Vo veľkom hrncy si pripravíme cestoviny. Plátky šunky nakrájame na rezančeky. Vo veľkom hrnci zohrejeme 1 ČL masla, pridáme prelisovaný cesnak a podusíme. Cesnak zalejeme smotanou a vývarom. Za stáleho miešania privedieme do varu, znížime teplotu a varíme cca 5 minút. Dochutíme soľou a korením a prilejeme citrónovú šťavu. Očistené huby opečieme na 2 ČL masla. Po 5 minútach pridáme nasekanú petržlenovú vňať a šunku. Dochutíme soľou a korením. Cestoviny zalejeme, necháme odkapkať a vo veľkej mise ich premiešame so smotanou a hubami. Rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť :)