Smotanovo-pudingové rezy s ananásom

smuuk043 - fotkasmuuk043, 25. mája 2013
Smotanovo-pudingové rezy s ananásom
Foto: smuuk043

Tento receptík som skúšala minule, bol vynikajúci. Doma máme veľmi radi smotanové, a šľahačkové :)

20-30 minút
na 180  °C

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
100 ml
10 PL
1 ks
Krém:
1 l
3 ks
podľa chuti ako ste zvyknutí
1 ks
500 ml
2 PL
3 ks




Postup

  1. 1

    Žltky vymiešam s cukrom, postupne pridám vodu , olej, a múku zmiešanú s prdopom. Bielky so štipkou soli vymiešam do snehu a opatrne vmiešam do cesta.

  2. 2

    Plech vyložím papierom na pečenie a rozotriem naň cesto. Šup s tým do trúby. Po vychladnutí potriem cesto džemom. Z mlieka , cukru a klasov uvarím puding, ktorý nechám vychladnúť. Do neho potom vmiešam smotany.

  3. 3

    Plnku rozotriem na koláčik. Na ňu poukladám odkvapkaný ananás. Vyšľahám si šľahačky, hodím to na vrch koláčika a zasypem grankom. KTO chce, použije čokoládu.

Diskusia k receptu

luss44
mňam, perfektné, takéto koláčiky máme radi, ukladám a vyskúšam
orchidea
Takéto svieže koláčiky sú ako stvorené na leto. Tiež robievam a ovocie môže byť akékoľvek, napríklad teraz začína čas jahôd a s čerstvými je to vynikajúce....
janea
Ja som tento recept objavila iba nedavno. Je fantasticky! Raz som ho piekla a musela dat miesto zlateho klasu puding, pretoze tu zl.klas nedostanem. Bolo to sice velmi dobre, po zakusku sa len tak zaprasilo. Ale tentoraz som si dala doniest zl.klas a to je rozpravka.;)
@Smuuk043 velka vdaka za tuto pochutku.:)
janea
A este...ja nemusim ananas, tak som dala mandarinky a navrch horku cokoladu. Nie struzinky, sama som si nastruhala. To je dobrotaaaa!
jack
Nooo ten musí byť fajnový.
janea
Aj je.;) Naozaj doporucujem, taku dobrotu som uz davno nejedla a to vypekam dost. O 4 - 5 dni ho musim robit na zelanie znova, lebo tu mame narodeniny.
janea
Ze kolacik;) nazvala by som to fajnovy dezert, krehke rezy, podobne torte. :) Uz som tu v DE musela porozdavat recept dalej, taky uspech.
kimlo
Vždy keď čítam také chvály na nejaký recept, láka ma to vyskúšať...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia