Smotanovo-ovocný zákusok

1000thwindow - fotka1000thwindow, 28. marca 2015

Tento koláč ma znamenitú letnú príchuť – nie je suchý ani presladený, je svieži a jednoduchý na prípravu :)

Suroviny

200 g
100 g
2 ks
100 ml
100 ml
1 ks
Plnka:
1 ks
podľa chuti
Vrch:
2 ks
1/2 balenia




Postup

  1. 1

    Vajcia a cukor vyšľahme do peny. Striedavo potroške pridávame vodu, olej a múku zmiešanú s PDP. Vylejeme na vystlaný plech a pečieme na 200C cca 15-20 minút (doružova).

  2. 2

    Smotanu, stužovač a vanilkový cukor vyšľaháme do šľahačky a pridáme jogurt a smotanovú nátierku a zmes si dochutíme práškovým cukrom podľa chuti.

  3. 3

    Na vychladnutý piškót natrieme tenšiu vrstvu krému (asi 1/3) a na ňu poukladáme piškóty, ktoré pofrkáme šťavou z kompótu, ak používame čerstvé ovocie, tak môžeme napr. sirupom, či trochou rumu. Na piškóty natrieme zvyšný krém a necháme odpočinúť asi hodinku na chladnom mieste.

  4. 4

    Ovocie si nakrájame na menšie kúsky, rovnomerne rozložíme na koláč a povrch zalejeme želatínou. Na tento koláč som použila 2 jahodové kompóty a polku jahodovej želatíny v prášku, ktorú som rozpustila vo šťave z kompóta a na noc dala do chladnej špajze. Do rána stuhne, piškóty krásne nasiaknu a chytí príťažlivú farbu :)

    Smotanovo-ovocný zákusok  - obrázok 4

Diskusia k receptu

motyka
Vyzerá byť fajnový aj na nejakú oslavu. Nie veľa vajec a pritom je aj dosť vysoký. Vydaril sa ti. Určite niekedy vyskúšam.Pýtam sa - na akom veľkom plechu to pečieš? Ďakujem.KK*****




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia