Smotanovo-jogurtová torta - bezlepková

nanacel - fotkananacel, 24. apríla 2012
Smotanovo-jogurtová torta - bezlepková
Foto: nanacel

tento víkend sme so švagrovou robili túto tortičku pre svokru k narodeninám..chceli sme hlavne niečo rýchle a bezlepkové...zmiešali sme pár receptov, ale výsledok nám Zobraziť celý popistento víkend sme so švagrovou robili túto tortičku pre svokru k narodeninám..chceli sme hlavne niečo rýchle a bezlepkové...zmiešali sme pár receptov, ale výsledok nám chutil.

8
porcií
30 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 ks
150 g
150 g
0,6 dcl
0,6 dcl
3/4 balíčka
Plnka:
2 ks
2 ks
 podľa chuti
2 PL
2 ks




Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme korpus. Vymiešame žĺtka s cukrom do peny, pridáme múku s kypriacim práškom, olej a vodu. Potom opatrne vmiešame sneh z bielkov. Vlejeme do formy a upečieme na 180 stupňoch približne 35 minút. Po upečení necháme korpus vychladnúť a rozkrojíme na 2 časti.

  2. 2

    Plnku si pripravíme zmiešaním smotán, jogurtov, práškového a vanilínového cukru. Ovocie si pripravíme ľubovoľne. My sme mali jahody, mandarínky, broskyne a čučoriedky.

    Smotanovo-jogurtová torta - bezlepková - obrázok 2
  3. 3

    Na spodný korpus natrieme jahodový džem, potom polovicu plnky a navrch nasypeme polovicu ovocia. Prikryjeme druhým korpusom. Na ten naukladáme najprv druhú polovicu ovocia, zalejeme druhou polovicou plnky a posypeme grankom na ozdobu. Dáme do chladničky trocha stuhnúť.

    Smotanovo-jogurtová torta - bezlepková - obrázok 3

Diskusia k receptu

nanacel
ano aj u nas...a teraz pride cas cerstveho ovocia, uz sa neviem dockat :) ...hlavne domacej urody :)
naadde
Vyzerá vynikajúco, ukladám do kuchárskej knihy.
jamarlen
bielka do cesta nejdú? a kvôli čomu jizerka? iné bezlepkové múky nie sú dobré?
nanacel
@jamarlen ale ano, ide tam sneh, dakujem za upozornenie. .... da sa piect aj z Promixu PK, ci Schar Mix C, kazdemu ako po chuti.... mne sa osvedcila aj chutovo Jizerka




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia