Jahodový pohár

Smotanovo-jahodový dezert

Autor receptu: skatulka

Jednoduchý recept plný jahôd, pretože míňame zásoby z mrazničky. Samozrejme, keď bude sezóna, urobím znova.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Jahody si rozmrazíme a pomixujeme ponorným mixérom. Privedieme k varu a pridáme 2 PL cukru.
  2. Časť rozmixovanych jahôd zmiešame s kukuričným škrobom a prilejeme do vriacej zmesi. Varíme do zhustnutia.
  3. Kyslú smotanu zmiešame so zvyšným cukrom.
  4. Vychladnutú jahodovú zmes vrstvíme na striedačku so smotanovou. Ak máte radi, môžete pridať aj piškóty.
  5. Pred podávaním necháme vychladnúť v chladničke.