Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom

lejsy - bez fotkylejsy, 18. júla 2015
Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom
Foto: lejsy

jedno z mojich najobľúbenejších jedál, a obsahuje ingrediencie, ktoré mi veľmi chutia.

4-5
porcie
60 minút
príprava

Suroviny

1 ks veľká
3 ks
4-5 strúčiky
podľa chuti 3-4 ks
1/3 bal. mrazený
1/2 kg chladený
podľa chuti
250 ml na šľahanie
štipka
 sušený




Postup

  1. 1

    Posekať cibuľku a hodiť na panvicu, potom posekať cuketu a hodiť k cibuľke. Panvicu zavrieme a necháme dusiť až do zmäknutia cukety.

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 1
  2. 2

    Otvorím si jedného Plzňa, nalejem do pohára a vychutnám si ho =o)

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ si napacujeme lososa (trochu olivového oleja, soľ, sladká červená paprika, sušený cesnak, grilovacie korenie)

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 3
  4. 4

    Hodím lososa na panvicu a pečiem najprv pod pokrievkou, aby zmäkol vo vnútri a potom prepečiem bez pokrievky z vonkajších strán

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 4
  5. 5

    K zmäknutej cukete pridám hrášok a podusím chvíľku

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 5
  6. 6

    Dám variť cestoviny, potom scedím

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 6
  7. 7

    ďalej pridám cesnak a šampiňóny, premiešam a podusím

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 7
  8. 8

    Nezabúdam na svoj pitný režím a dám si pivko =o)

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 8
  9. 9

    Cestoviny pridám do panvice, premiešam a povarím cca 2 min. (dováram už bez pokrievky ! )

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 9
  10. 10

    Pridám smotanu, nechám zovrieť a varím cca 4 min.

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 10
  11. 11

    Pridám pokrájaného lososa, premiešavam spolu 1-2 min.

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 11
  12. 12

    a vuala.....fajnotka je na svete ;o) môžete to na tanieri posypať aj parmezánom

    Smotanovo-cuketové cestoviny s lososom - obrázok 12

Diskusia k receptu

bembo
ja to určite vyskúšam,a presvedčím sa či je to naozaj taková hruza.ja neznášam paradajky,maliny a lekvár,a pokiaľ tieto ingrediencie zbadám v nejakom recepte,okamžite ho ignorujem,a nebudem vypisovať,že je to príšerné.100 ľudí 100 chutí,a tak to treba brať.
lenka78
@dormella - ked sa nelibi, nekomentuj.... mne sa to páči, určite vyskúšam - síce bez hrášku, lae za pokus to určite stojí. a ten Plzník nemá chybu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia