Smotanové stehná

ivka152 - bez fotkyivka152, 21. apríla 2015
Smotanové stehná
Foto: ivka152

Pôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z Zobraziť celý popisPôvodný recept mám z knihy Recepty zo života 10,kde je uvedený pod názvom Smotanové kurča.Ja som si ho upravila podľa seba a myslím,že z toho vzniklo naozaj chutné jedlo vhodné ako nedeľný ale aj každodenný obed :-)

7
porcií
40 minút
príprava
60+10 minút
na 190 °C

Suroviny

1 kg
3 PL
7 ks
200 g
250 ml
100 g




Postup

  1. 1

    Stehná poriadne umyjeme a osušíme.V miske zmiešame múku,soľ,čierne korenie,červenú papriku a ďalšie koreniny podľa chuti.Ja som pridala gril.korenie a sušený cesnak.

  2. 2

    Stehná obalíme v múčno-koreninovej zmesi z oboch strán a ukladáme do maslom vymasteného pekáča tesne vedľa seba.Stehná posypeme zvyšnou zmesou.

  3. 3

    Na panvici upečieme volské oká.Schválne som ich piekla na obyčajnej panvici,nie na tej,ktorá je na volské oká určená,pretože som ich chcela mať väčšie a tenšie.Mala som 7ks stehien takže som si pripravila 7ks vajec.

  4. 4

    Na každý plátok mäsa položíme volské oko a plátok šunky.Mala som v chladničke aj malý kúsok slaninky,ktorú trebalo spotrebovať tak som dala aj tú,ale nemusí byť.

  5. 5

    Takto pripravené mäsko zalejeme smotanou,prikrijeme a dáme piecť na 190°C/cca 1hodinu.Potom veko/alobal odstránime,posypeme nastrúhaným syrom a dáme zapiecť ešte na 10minút.

  6. 6

    Podávala som s ryžou a zeleninovým šalátom,ale výborne by sa hodili aj zemiaky v akejkoľvej podobe.Prajem dobrú chuť!my sme si naozaj pochutnali :-))))

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia