Smotanové pagáče

violeta - fotkavioleta, 4. apríla 2015
Smotanové pagáče
Foto: violeta

Vyskúšala som už viacero pagáčikov, ale k týmto sa vždy vrátim, tak, ako teraz. Sú rýchle, mäkučké, nadýchané a hlavne chutné. Obsahujú dosť veľké Zobraziť celý popisVyskúšala som už viacero pagáčikov, ale k týmto sa vždy vrátim, tak, ako teraz. Sú rýchle, mäkučké, nadýchané a hlavne chutné. Obsahujú dosť veľké množstvo tuku, preto určite nie sú diétne, hodia sa napríklad ku vínu.

90 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
250 g
250 g
100 ml
42 g
1 ks
1,5 čajovej lyžičky
1 čajová lyžička
Ešte potrebujeme:




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravím kvások z droždia, cukru, mlieka a 1 ČL múky. Pokiaľ kvások kysne, dám do mixovacej nádoby múku, soľ, kyslú smotanu, nakrájané maslo a vajce. Pridám hotový kvások a hmotu vymiešam. Cesto by nemalo byť veľmi husté, má byť mäkšie, ale musí držať tvar. Nechám ho nakysnúť, pokiaľ zdvojnásobí svoj objem, mne to trvalo asi hodinu, nakoľko je v ceste viac tuku.

  2. 2

    Cesto po nakysnutí preložím na pracovnú dosku, ktorú treba pomúčiť len málo. Podľa toho vidím, či má cesto správnu konzistenciu. Rozvaľkám ho približne na hrúbku 3/4 - 1 cm, vykrojím pagáčiky, ktoré poukladám na plech vystlaný papierom na pečenie. Potriem rozšľahaným vajíčkom a posypem napríklad slnečnicovými semiačkami, sézamom, ľanovými semiačkami a pod. Pagáčiky nechám podkysnúť, pokiaľ sa vyhreje rúra. Pečiem ich na 180 *C približne 20 minút. Po upečení nechám vychladnúť na plechu.

  3. 3

    Ak sa pagáčiky nezjedia, treba ich odložiť do uzatvárateľnej nádoby, alebo do vrecka. Ak sa ich rozhodnete upiecť, dúfam, že sa podaria.

Diskusia k receptu

56859_1426519131 - profilový obrázok
dr
dr
Pekné :-).
pacik
Vydarili sa ti, radosť na ne pozerať, ukladám si do KK a vyskúšam :-)
violeta
Ďakujem Vám za pekné komentáre, ste milé. Nepozrela som sa, predtým, než som ich pridala , či už tu tieto pagáče sú, nenapadlo ma to, sorry, vždy som si ich hladala v zošite, tak som ich chcela mať uložené tu, nechala by som ich skryté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia