Jablkové a makové taštičky

Smotanové kapsičky s jablkovou a makovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Rýchle, nenáročné smotanové koláčiky, výborné na výlety.

45 ks
porcií
50-60 minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Postup

  1. Suroviny na cesto.
  2. Múku preosejeme, pridáme ostatné suroviny, z ktorých vypracujeme hladké cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a odložíme do chladničky stuhnúť cez noc.
  3. Cesto preložíme na pomúčenú pracovnú dosku. Pripravíme jablkovú a makovú plnku. Jablká umyjeme, osušíme, nastrúhame, pridáme cukor, škoricu, hrozienka a premiešame. Na makovú plnku premiešame mletý mak, cukor a slivkový lekvár.
  4. Cesto rozdelíme na tri časti, urobíme valčeky, pokrájame ich na menšie kúsky, z ktorých urobíme guľky. Tie rozvaľkáme a pomocou formičky na pirohy vykrojíme kolieska.
  5. Plníme plnkou a uzavrieme.
  6. Plech vyložíme papierom na pečenie, rozložíme naň pripravené kapsičky. Rúru predhrejeme na 190 °C, pečieme 20 minút do zlatista.
  7. Po upečení za horúca obaľujeme praškovým a vanilkovým cukrom. Dobrú chuť.