Smotanová torta v piškóte

pupava - fotkapupava, 15. júna 2015
Smotanová torta v piškóte
Foto: pupava

Vznikol omylom, pôvodne to mal byť úplne iný koláč, no nevyšla mi piškóta a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Takže ja keď som urobila Zobraziť celý popisVznikol omylom, pôvodne to mal byť úplne iný koláč, no nevyšla mi piškóta a bolo mi ľúto ju vyhodiť. Takže ja keď som urobila popri tom ďalší, vyrobila som z tohto "pokazeného" smotanovú tortu. Výnimočne nevegánsky - tak nejak nebol pre mňa :) Od zdravého má tiež dosť ďaleko, ale ak si v tomto teple chcete dopriať niečo osviežujúce, určite poteší :)

Suroviny

Korpus:
3 ks
2 hrnčeky
1 hrnček
1 hrnček
1/4 hrnčeka
1 bal.
1 bal.
Náplň:
2 tégliky
1/2 hrnčeka
1 ks
Vrch:




Postup

  1. 1

    Suroviny na korpus si zmiešame všetky spolu a necháme v trúbe na cca pol hodinu, mala som to na cca 170°C. Záleží od trúby. Po pol hodine vyberieme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Náplň vyrobíme zmiešaním smotany, cukru práškového a vanilkového. Pridáme pokrájané (alebo celé, záleží na vás) jahody, moruše, pridáme i ríbezlie či akékoľvek ovocie podľa chuti. Ja som dávala hlavne kyslé, aby v tomto teple torta aj chutila.

  3. 3

    Po vychladnutí piškóty jej vydlabeme vnútro a na spodok naukladáme na plátky nakrájané banány. Naplníme bochník smotanovo-ovocnou zmesou.

  4. 4

    Na vrch poukladáme opäť ovocie podľa chuti, ja som dala čerstvé jahody. Tmavú čokoládu si rozpustíme nad parou a tortu polejeme. Celú tortu dáme do chladničky a necháme stuhnúť (aj niekoľko hodín).

  5. 5

    Dobrú chuť! :)

Diskusia k receptu

radost
dľa surovín a postupu-chutný omyl..ja ani dlabať nemusím..navršim..ak vydržíme začas-dáme odstáť do chladu-a dáme si tú chuťovú -aj pre oko-parádu..:-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia