Smotanová mrkva s chrenom a prsičkami

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Rúru vyhrejeme na 190 C, vezmeme kuracie prsia, osolíme ich a dáme na plech. Do rúry vložíme prsia a necháme 12 minút piecť.
  2. Medzitým dáme do hrnca maslo a cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a šesť minút restujeme. Zaprášime múkou, vlejeme vývar, rozmiešame a 10 – 12 minút dusíme.
  3. Z rúry vyberieme kuracie prsia, potrieme ich cesnakom, posypeme drobnými kúskami čili a dáme ešte na dve minúty piecť do rúry.
  4. Keď je mrkva podusená, vlejeme smotanu, pridáme chren, soľ, citrón a trošku medu. Povaríme a servírujeme s prsami.