Smotanová mrkva s chrenom a prsičkami
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
35 minút tepelná úprava |
Postup- Rúru vyhrejeme na 190 C, vezmeme kuracie prsia, osolíme ich a dáme na plech. Do rúry vložíme prsia a necháme 12 minút piecť.
- Medzitým dáme do hrnca maslo a cibuľu, ktorú osmažíme do sklovita. Pridáme mrkvu a šesť minút restujeme. Zaprášime múkou, vlejeme vývar, rozmiešame a 10 – 12 minút dusíme.
- Z rúry vyberieme kuracie prsia, potrieme ich cesnakom, posypeme drobnými kúskami čili a dáme ešte na dve minúty piecť do rúry.
- Keď je mrkva podusená, vlejeme smotanu, pridáme chren, soľ, citrón a trošku medu. Povaríme a servírujeme s prsami.
|