Smajlíci

akeber - fotkaakeber, 19. septembra 2014
Smajlíci
Foto: akeber

PRE INŠPIRÁCIU na detskú oslavu. Niečo jednoduché a veselé. Smajlíci a srdiečka. Inšpirovala som sa na blogu Rika s Garden ale použila som Zobraziť celý popisPRE INŠPIRÁCIU na detskú oslavu. Niečo jednoduché a veselé. Smajlíci a srdiečka. Inšpirovala som sa na blogu Rika s Garden ale použila som recept na cesto ktoré používam na linecké pečivo.

50 ks
porcií
30 minút
príprava
8-10 minút
na 150 °C

Suroviny

190 g
60 g
140 g




Postup

  1. 1

    Dôležitá je šablóna no tú si musíte urobiť, postačí papier, ceruzka a trochu šikovnosti :-). Múku, cukor, tuk a citrónovú múku zamiešame a vypracujeme hladké cesto. Cesto odložíme na 12 hodín do chladničky. Po odležaní vyvaľkáme na 4-5 mm. Poukladáme na papier na pečenie. Priložíme šablónu jemne kakaovým práškom poprášime pomocou hustého sitka a pečieme 150 C asi tak 8 – 10 min.

    Smajlíci - obrázok 1
  2. 2

    S tretiny cesta som urobila srdiečka. Cesto som dala do sáčku aj s potravinárskym farbivom. Vymiesila aby sa nám farbivo rovnomerne spracovalo do cesta. A potom som postupovala presne tak ako pri smajlíkov. cca 30 ks smajlíkov a 20 ks srdiečok.

    Smajlíci - obrázok 2

Diskusia k receptu

andiss
Jeej, to je milucke :)) navyse aj chutne, taketo mozem!
lailuska
To je fakt milené. Budem robiť s vnučkou, bude mať radosť aj z práce, aj z výsledku.
medovnicek
sú veľmi zlatulinkí, ja mám takú smajlíkovú aj vykrajovaciu formičku, na vianoce ju chcem prvý krát vyskúšať, keď budem piecť linecké:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia