Plnené kapustové listy

Slovenské „holúbky“ zo zemiakov a kapusty

Autor receptu: redakcia

6
porcií
60 minút
príprava

Postup

  1. Pokrájanú cibuľu a slaninu spolu opražíme. Polovicu zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Druhú polovicu postrúhame surovú. Prebytočnú vodu a škrob scedíme. Surové zemiaky spolu s varenými premiešame, pridáme k nim polovicu opraženej cibule a slaniny, posolíme, okoreníme a primiešame múku.
  2. Kapustové listy sparíme, hlúbiky naklepeme. Listy naplníme zemiakovou plnkou a zavinieme. Na plech rozložíme kyslú kapustu zmiešanú s druhou polovicou opraženej cibule a slaniny.
  3. Na kapustu položíme naplnené kapustové listy a upečieme v rúre na 180 °C. Smotanu zmiešame s mletou paprikou, so soľou, s korením a touto zmesou zalejeme kapustu pred dopečením.