Plnené kapustové listy
Slovenské „holúbky“ zo zemiakov a kapusty
Autor receptu: redakcia
Postup- Pokrájanú cibuľu a slaninu spolu opražíme. Polovicu zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a postrúhame na hrubšom strúhadle. Druhú polovicu postrúhame surovú. Prebytočnú vodu a škrob scedíme. Surové zemiaky spolu
s varenými premiešame, pridáme k nim
polovicu opraženej cibule a slaniny, posolíme, okoreníme a primiešame múku.
- Kapustové listy sparíme, hlúbiky naklepeme. Listy naplníme zemiakovou plnkou a zavinieme. Na plech rozložíme kyslú kapustu
zmiešanú s druhou polovicou opraženej cibule a slaniny.
- Na kapustu položíme naplnené kapustové listy
a upečieme v rúre na 180 °C. Smotanu zmiešame s mletou
paprikou, so soľou, s korením a touto zmesou zalejeme kapustu pred dopečením.
|