Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-

2010 - bez fotky2010, 7. januára 2011
Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-
Foto: 2010

Co sa stane ked azijsky sefkuchar s- dobrym umyslom- zacne varit slovensku fazulovu podla receptu z internetu... asi to iste ako ked slovenska kucharka Zobraziť celý popisCo sa stane ked azijsky sefkuchar s- dobrym umyslom- zacne varit slovensku fazulovu podla receptu z internetu... asi to iste ako ked slovenska kucharka zacne varit podla receptu thajske s dobrym umyslom....

6
porcií
20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

300 g
2
300 g
1 lyzicka  (pimenton)
2
(alebo susene feferonky)
4
4
1 cerstvy
2 struciky
2 čerstvá
4
obloha :
  na drobno nakrajana
 oprazena




Postup

  1. 1

    No snaha bola vsetko bolo nastudovane ale uz zaciatok bol domotany... Suroviny su hlavny problem, takze si dal namocit namiesto nasej bielej alebo strakatej fazule, azijsku azuki ktora je vyborna ale nikdo o nej na slovensku nepocul.

    Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-  - obrázok 1
  2. 2

    Fazula sa oplachla a dala tak varit ako podla nasho receptu, len s dobrym zamerom "zlepsit"chut a tak si pridal susene chilly papricky v celku , cerstvy bobkovy list, nove korenie a cierne korenie ako u nas, plus jednu celu cibulu v supke. A dal varit.

    Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-  - obrázok 2
  3. 3

    Udena klobasa ako klobasa , maso ako maso .Tak si nakrajal Spanielske chorizo s udenym masom a madarska cervena paprika sladka nie je az tak bezna surovina tak si nahradil udenou spanielskou" vyzera podobne" .Dal na panvicu s trochou oleja oprazil cervenu cibulu nakrajanu na drobno aj cesnak pridal udenu papriku na kusky nakrajane udene maso a chorizo a vsetko oprazil. Vsetko pridal do variacej fazule.

    Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-  - obrázok 3
  4. 4

    Ako tu jedna varechacka hovorila : "treba aby sa lyzica mala o co opriet".Tak si pridal zemiaky na krajane na kocky a tiez mrkvu.Jeden zemiak sa dal skor varit aby zahustil polievku. Varil , varil dokial zemiaky neboli makke.To by u nas tak skoncilo ale v nie v azii nemoze to byt take" fadne".

  5. 5

    Servirovanie, treba ku kazdnemu jedlu farebnu oblohu a tu sa recept uplne "rozpadol". Jarna cibulka na drobno nakrajana, petrzlenova vnat na drobno nakrajana, jasne ze nemoze chybat cerstve cervene chilly na drobno nakrajane. A este daco chrumkave , na drobno nakrajana cibula oprazena na oleji do zlatista a osusena a dobra lyzica kvalitnej kyslej smotany. Vysledok , uplna bomba ...aj ked nemala nic do cinenia so slovenskou fazulovou. Presne to iste je ked si slovenske kucharky nechtiac pomenia originalny recept ale vysledok je aj tak vyborny aj ked trochu iny. PS: A nesmela chybat porcelanova lyzica ako na Slovensku. Dobru chut.

    Slovenská fazuľová polievka - Sup t̄hạ̀w s̄lo wā keīy - ซุปถั่วสโลวาเกีย-  - obrázok 5

Diskusia k receptu

janazjarku
No náhodou vyzerá to skvele zmena je život a tak by som sa veru s chuťou pustila do tejto "slovenskej" fyzoľne :-) Pripomenulo mi to zážitok, keď som s kamarátkami pred pár rokmi učila majiteľa rybej reštaurácie pripraviť našu slovenskú haruľu, aby prilákal slovenských turistov a ona aj dostala názov "Haruľa Janula" na štastie všetko potrebné sme mali a tak sa z rybej reštaurácie šírila naša slovenská vôňa :-) potom sme si sadli na terasu a pozorovali našincov ako sa čudujú a veru neodolali ..tak tak varenie je veľká zábava !!
marianne69
...vyborna bude...taketo ja mozem...ze by v nej aj kohut nohu zlomil,taka husta..
frezia68
Škoda,že nemôžeš poslať koštovku,tá by chutila viac,ako moja dnešná.Tiež fazuľka,ale zelená s kôprom...:-)))
egreska
a čo si neodfotil aj kuchara ? postup by bol zaujímavejší -aspon pre ženy :-))
2010
To bola podmienka , moj stary kamarat - zakaznik v civile , ziaden Jamie,
ale jednu zaujmavu vec som sa naucil o fazuli pridam do diskusie.
zdezda
to musí byť pikant fazuľovica, tá prečistí všetky dutiny :-)
sovka62
Koniec dobrý, všetko dobré, hlavne že sa to dalo jesť. Nakoniec mal kuchár prehlásiť, že sa rozhodol nevariť slovenskú fazuľovicu, ale ázijskú špecialitu (názov odporúčam pohotovo vymyslieť).
evanaaa
No, fazuľa nikdy nemôže byť zlá, ani táto, aj keď to bolo tak trochu miš-maš, iste dobré, len viac pálivé. Mexičanovi by bola možno bližžšia, ale aj te by ju riadne " okorenil", pridal by do nej aj kukuricu a neviem, čo ešte, a stále by bola dobrá. Ale divím sa - kde sú čínske rezance?
violetacamorova
Zo Slovenska som si priniesla fazuľu azuki kvôli nejakej očistnej diéte ale z nej nebolo nič a tak som z nej dnes urobila túto polievku, ešte sa dovára ale rozvoniava to dobre, ďakujem tvojmu kamarátovi za recept! Akurát som pridala vegetu lebo tam neudávaš soľ. Prajem všetko dobré tam u protinožcov zo SCO.
folkon
Tak toto je haluz.....ze mna nenapadlo dať si niečo slovenské v ázií navariť :D :D :D
2010
Takto vyzera ta ista polievka s arabskym nadychom, kde je pridana zelena fazulka, cherry paradajky a rimska rasca....





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia