Slovan kocka - dia zákusok fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 1. marca 2014

Ideme švagrinej na "70" a je diabetička tak som jej upiekla takýto zákusok. Možno poznáte.

30 minút
na 170 °C

Suroviny

4 PL
5 ks
2 ČL
1 PL
1/4 bal.
Plnka:
6 bal. po 180 ml
80 g
2 PL
30 g
6 dcl
3 PL
20 g
1 - 2 ČL




Postup

  1. 1

    Urobíme si piškótu tak ako je každá naučená. Ja som si vyšľahala bielka do tuha pridala zero potom žĺtka a na koniec múku do ktorej som rozmiešala PDP. Dala som upiecť. Ako vidíte použila som bezlepkovú múku ale dajte si každá akú používate.

  2. 2

    Medzi tým keď sa koláč piekol som si dala napučať želatínu asi 10 minút pridala som do nej zero a 6 dcl. vody. Potom som ju zohriala /nevarila/ a rozdelila na tri časti. Keď bol koláč upečený a vychladnutý som ho potrela jahodovým dia džemom.

    Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšľahala som si 360 ml. šľahačky do tuha, pridala som 80 g. orechov a jednu tretinu vychladnutej želatíny. Dala som to stuhnúť do chladničky.

    Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Znovu som si vyšľahala 360 ml. šľahačky do tuha a do nej pridala 2 PL kakaa a ďalšiu tretinu želatíny. Natrela na prvú stuhnutú vrstvu a znovu dala stuhnúť do chladničky.

    Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    No a ako vidíte po stuhnutí som si znovu vyšľahala poslednú šľahačku tiež 360 ml. do ktorej som pridala poslednú štvrtinu želatíny a dala stuhnúť.

    Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokiaľ mi koláčik v chladničky tuhol som si rozpustila DIA horkú čokoládu do ktorej som pridala asi 2 ČL ceru a do silikónových formičiek som si naliala aby som mala na ozdobu. No a takto je to už pripravené v krabici na oslavu.

    Slovan kocka - dia zákusok (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

denyany
Koláčik vyzerá luxusne. Aj keď je dia. Našťastie v rodine ani medzi kamarátmi diabetikov nemáme a tak tieto diadobroty nepoznám a nero bím. Dúfam, že ani nebudem. Prajem veselú oslavu a oslávenkyni všetko dobré.:-)
maggieuriel
Tento zákusok bol v detstve mojím najobľúbenejším. Po nedeľnom obede som si ho vždy vychutnávala...teraz som ho dlho zháňala v cukrárni, v jednej som ho aj našla, ale krém bol umelý, tak mi to pokazilo celý zážitok...a recept som nemala...Teraz som si ho uložila a s radosťou si ho upečiem :-) Ďakujem.
andys
Toto musím mať v KK :) Najlepší zákusok, vždy som si ho dávala v cukrárni, už teraz sa teším na jeho lahodnú chuť! :)
eviana
@sonulienka... že dia a aký krásny zákusok. Kedysi sme na slovan kocku chodievali vždy vo štvrtok po škole, bol to taký náš rituál, si mi to týmto zákuskom pripomenula :) Ukladám a rada vyskúšam, ďakujem :) 5*
sonulienka
@eviana to ma teší aspoň si zaspomínaš na staré časy len to nie je vydarená fotka nie je tam vidieť, že tá prvá vrstva je orechová ale myslím si, že to na veci nemení a ani na chuti...
eviana
@sonulienka , ale ja napriek tomu, že som tento zákusok v ústach nemala dobrých 22 rokov, si veľmi dobre jeho chuť pamätám, aj zloženie vrstiev... ja aj na tej Tvojej fotke orechy v spodnej vrstve vidím... ba čo viac, ja ich už aj cítim :)))
anyx
jej to bol kedysi môj najobľúbenejší zákusok a som rada, že sa tu objavil recept super:)
sonulienka
@anyx ako vidím, že som viaceré potešila týmto receptom čo ma veľmi teší. Ďakujem za komentík.
evanaaa
Slovan kocky si pamätám aj aj a som rada, že si sem dala recept, ale ak sa môžem spýtať, prečo používaš bezlepkové múky na dia recepty? A kde si kúpila Zero cukor? Inak, ide do rubriky Dia receptov v KK.
sonulienka
@evanaaa bezlepkovú múku som preto použila do dia zákuskov lebo švagriná ma susedov čo majú detičky bezlepkovú dietu tak aby ich mohla ponúknuť. A zero cukor som kúpila u nás v BB je predajňa "Zdravá výživa" a tam ho majú.
martab
Ak som spravne pochopila, mozem pouzit aj normalnu (hladku alebo polohrubu) muku? Inac davam 5*
sonulienka
@martab prepáč, že som Ti hneď neodpovedala ale nemala som zapnutý počítač.Jasné dobre si to pochopila piškóta je klasika. Len ja som robila bezlepkovú tak ako som už vyššie uviedla prečo. Ešte raz sa ospravedlňujem za neskorú odpoveď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia