Salámový šalát

Slonie žrádlo

Autor receptu: peterkub

Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

5
porcií
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Horčicu, kečup, olej, worčestrovú a sójovú omáčku spolu premiešame a v hrnci za stáleho miešanie privedieme do varu. Stačí chvíľu povariť cca 2 - 3 minúty, aby sa chute jednotlivých prísad premiešali. Následne necháme hmotu vychladnúť.
  2. Počas chladnutia majonézy, si zvyšné prísady nakrájame na kocky.
  3. Všetky nakrájané suroviny spolu premiešame. Jemne vmiešame pripravenú majonézu. Šalát vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Prajem dobrú chuť.