Salámový šalát
Salámový šalát

Slonie žrádlo

peterkub - fotkapeterkub, 21. apríla 2018
Slonie žrádlo
Foto: peterkub

Nie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom Zobraziť celý popisNie príliš vábivý názov pre jedlo, ktoré si však už po prvom ochutnaní obľúbite. Ak Vám príde nečakane návšteva, tak s týmto jednoduchým šalátom ju bez väčších problémov uhostíte.

5
porcií
15 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 gramov
5 ks (kyslé)
4 ks (natvrdo uvarené)
2 ks
4 PL
4 PL
3 PL
1,5 PL
1,5 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Horčicu, kečup, olej, worčestrovú a sójovú omáčku spolu premiešame a v hrnci za stáleho miešanie privedieme do varu. Stačí chvíľu povariť cca 2 - 3 minúty, aby sa chute jednotlivých prísad premiešali. Následne necháme hmotu vychladnúť.

    Slonie žrádlo - obrázok 1
  2. 2

    Počas chladnutia majonézy, si zvyšné prísady nakrájame na kocky.

    Slonie žrádlo - obrázok 2
  3. 3

    Všetky nakrájané suroviny spolu premiešame. Jemne vmiešame pripravenú majonézu. Šalát vložíme do chladničky. Podávame vychladené. Prajem dobrú chuť.

    Slonie žrádlo - obrázok 3

Diskusia k receptu

altyn
Ja si tiež myslím že to je skôr šalát pre očakávaných hostí. Veď všetko potrebuje vychladnúť,prepojiť chute a postáť v chladničke, takže nič na rýchle pohostenie. ;-)))
motyka
Poznám. Je to chuťovo výborný šalát. Je potrebné ho ale dlhšie vychladiť v chladničke, aby sa chute prepojili.
Len vtedy dostane tu správnu chuť.
motyka
Čosi mi blbne NTB, tak som nedopísala. Salám /šunku / je potrebné narezať na tenko a potom na pásiky. Vtedy je jemnejší, aj lepšie vyzerá.
mirop
@Renixt (21.4.2018 21:02)

mozno tak je myslena necakana navsteva.... necaka a utecie nez je to hotovo :D
1x anouk
mirop
uz samotne o casto opakujuce sa na vareche klise "necakana navsteva" je usmevne. V dnesnej uponahlanej dobe, kedy nikto nevie, ci a kedy je ten druhy doma, v dobe mobilov... podla mna necakane navstevy uz vymreli a pokial by sa predsa len necakana navsteva objavila, nemoze sa divit, ze dostane mozno tak kavu :D
finczi
Už som ho raz skúsila pripraviť, mne osobne nechutil. Každému ale chutí niečo iné...
marta23
Do pravého "slonieho žrádla" patrí aspoň 250g tvarohu, najlepšie hrudkovitého. Salámu, kečup ani žiadne varené omáčky nedávam, patria tam 3 ks stredne veľkej surovej mrkvy.
evanaaa
@Marta23 , dala som si tento recept do vyhľadávača, všetky, čo som tu našla, sú až na malé obmeny podobné, ale tvaroh ani mrkva nikde nie je , takže to, čo ty spomínaš ani slonie žrádlo, teda konkrétny recept, nie je....alebo podľa teba ozaj len pre slonov.....to by už ani mne nechutilo, kým ten recept, čo je tu, chutil viacerým, čo som pozerala vo vyhľadávači....ved si nájdi a uvidíš.
evanaaa
Tí, čo pochybujú a krútia nosom, nech si tento recept na Vareche vyhľadajú, potom zistia, že má aj dosť priaznivcov.......je ich tu viac variácií.
1x motyka
bubaya
Toto bola vyberaná delikatesa na internáte a priznám bez mučenia, že vtedy mi to strašne chutilo. Spolužiačky z dediny dali kyslé uhorky, cibuľu a vajcia, kečup sme niekde vyžobrali a horčicu a chleba šlohli, saláma sa kúpila. V porovnaní so stravou v menze, alebo s hriankami zo starého chleba na 6x použitej masti to boli úplné hody. Za dvacku sa nás najedlo 6. Ktovie, či by to teraz chutilo tak dobre, ako kedysi.....
kecupicek
Nečakaná návšteva nebola ani tak nečakaná, ako neistá. Mohla prísť, ale aj nemusela. Preventívne sa kúpila šunka, uvarili vajíčka a nachystali zvyšné ingredencie. Tento šalát sme vylepšili majonézou, lebo hostia držali diétu doma a na návšteve zjedli všetko ako slon. Urobili sa obložené tanieriky a keď sa chlapi poriadne rozfofrovali a dali si domácej barack pálenky zmizlo všetko ako šmahom čarovného prútika. Zjedli aj šalátové listy a vypili kyslú vodu z uhoriek. Takýchto návštev som zažila množstvo a môj manžel sa na mňa spoliehal, aj bez mobilu, že keď dovedie nečakaných hostí nezostane v hambe a návšteva bez pohostenia neodíde.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia