Slonie slzy

iplusrIplusr, recept pridal: 15. decembra 2009 23:34Ďalšie jeho recepty

Keď sa môjho ocina spýtame, aký koláč by sme mali spraviť na Vianoce, povie "slonie slzy". Tak tu je recept.

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva - vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, cesto vylejeme na plech a pečieme do ružova. Ešte teplé prehodíme z plechu na utierku a preložíme po dĺžke cez užší valček. Necháme vychladnúť.

2

Krém: Sparíme orechy s mliekom. Pridáme vyšľahané maslo, vanilku a práškový cukor. Krémom potrieme vnútornú stranu preloženého cesta. Po dĺžke vkladáme a nadpájame banány. Trochu krému si necháme na vrch, ktorý nakoniec polejeme čokoládou. Zákusok má po nakrájaní tvar slzy - slonej slzy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 16. decembra 2009 o 09:54
    ja poznam verziu, ked sa popri bananoch da aj nakrajane kivi


  • lucylee, 20. decembra 2010 o 09:45
    na akej teplote a ako dlho sa pečie?


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 12:13
    peciem na 180C 10-15minut. zavisi na trube.


  • narciska, 26. mája 2011 o 18:01
    tento zákusok som robila a je celkom dobrý. Mám ho rada. odporúčam.


  • brigita, 7. novembra 2011 o 22:43
    Dávno som ho nerobila je fakt výborný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist