Slonie slzy

iplusrIplusr, recept pridal: 15. decembra 2009 23:34Ďalšie jeho recepty

Keď sa môjho ocina spýtame, aký koláč by sme mali spraviť na Vianoce, povie "slonie slzy". Tak tu je recept.

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva - vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, cesto vylejeme na plech a pečieme do ružova. Ešte teplé prehodíme z plechu na utierku a preložíme po dĺžke cez užší valček. Necháme vychladnúť.

2

Krém: Sparíme orechy s mliekom. Pridáme vyšľahané maslo, vanilku a práškový cukor. Krémom potrieme vnútornú stranu preloženého cesta. Po dĺžke vkladáme a nadpájame banány. Trochu krému si necháme na vrch, ktorý nakoniec polejeme čokoládou. Zákusok má po nakrájaní tvar slzy - slonej slzy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 16. decembra 2009 o 09:54
    ja poznam verziu, ked sa popri bananoch da aj nakrajane kivi


  • lucylee, 20. decembra 2010 o 09:45
    na akej teplote a ako dlho sa pečie?


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 12:13
    peciem na 180C 10-15minut. zavisi na trube.


  • narciska, 26. mája 2011 o 18:01
    tento zákusok som robila a je celkom dobrý. Mám ho rada. odporúčam.


  • brigita, 7. novembra 2011 o 22:43
    Dávno som ho nerobila je fakt výborný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist