Slonie slzy

iplusrIplusr, recept pridal: 15. decembra 2009 23:34Ďalšie jeho recepty

Keď sa môjho ocina spýtame, aký koláč by sme mali spraviť na Vianoce, povie "slonie slzy". Tak tu je recept.

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva - vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, cesto vylejeme na plech a pečieme do ružova. Ešte teplé prehodíme z plechu na utierku a preložíme po dĺžke cez užší valček. Necháme vychladnúť.

2

Krém: Sparíme orechy s mliekom. Pridáme vyšľahané maslo, vanilku a práškový cukor. Krémom potrieme vnútornú stranu preloženého cesta. Po dĺžke vkladáme a nadpájame banány. Trochu krému si necháme na vrch, ktorý nakoniec polejeme čokoládou. Zákusok má po nakrájaní tvar slzy - slonej slzy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 16. decembra 2009 o 09:54
    ja poznam verziu, ked sa popri bananoch da aj nakrajane kivi


  • lucylee, 20. decembra 2010 o 09:45
    na akej teplote a ako dlho sa pečie?


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 12:13
    peciem na 180C 10-15minut. zavisi na trube.


  • narciska, 26. mája 2011 o 18:01
    tento zákusok som robila a je celkom dobrý. Mám ho rada. odporúčam.


  • brigita, 7. novembra 2011 o 22:43
    Dávno som ho nerobila je fakt výborný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist