Slonie slzy

iplusrIplusr, recept pridal: 15. decembra 2009 23:34Ďalšie jeho recepty

Keď sa môjho ocina spýtame, aký koláč by sme mali spraviť na Vianoce, povie "slonie slzy". Tak tu je recept.

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Vymiešame žĺtky s cukrom, pridáme kakao, múku a prášok do pečiva - vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame vyšľahaný sneh, cesto vylejeme na plech a pečieme do ružova. Ešte teplé prehodíme z plechu na utierku a preložíme po dĺžke cez užší valček. Necháme vychladnúť.

2

Krém: Sparíme orechy s mliekom. Pridáme vyšľahané maslo, vanilku a práškový cukor. Krémom potrieme vnútornú stranu preloženého cesta. Po dĺžke vkladáme a nadpájame banány. Trochu krému si necháme na vrch, ktorý nakoniec polejeme čokoládou. Zákusok má po nakrájaní tvar slzy - slonej slzy.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • cara, 16. decembra 2009 o 09:54
    ja poznam verziu, ked sa popri bananoch da aj nakrajane kivi


  • lucylee, 20. decembra 2010 o 09:45
    na akej teplote a ako dlho sa pečie?


  • iplusr, 22. decembra 2010 o 12:13
    peciem na 180C 10-15minut. zavisi na trube.


  • narciska, 26. mája 2011 o 18:01
    tento zákusok som robila a je celkom dobrý. Mám ho rada. odporúčam.


  • brigita, 7. novembra 2011 o 22:43
    Dávno som ho nerobila je fakt výborný.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist