Slnečnicová poschodová torta (fotorecept)

Slnečnicová poschodová torta (fotorecept)
meggienka76Meggienka76, recept pridal: 27. septembra 2010 22:13Ďalšie jeho recepty

Ak sme dobre počítali ostalo nám ešte 5 veľkých slnečníc a tak šup s nimi na ďalšiu tortu. Tu budete lepšie vidieť ako som poťahovala tortu, a to tortu, kde jedno poschodie je smotanovo-želatínové.

Postup prípravy receptu

1

upečieme si spodný korpus a necháme vychladnúť vo forme
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 1

2

korpus prekrojíme na polovice
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 2

3

spodný plát natrieme lekvárom a obložíme obľúbeným kompótom
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 3

4

zliatu šťavu z kompótu doplníme vodou do 800 ml a pridáme cukor podľa chuti a dáme variť. Necháme zovrieť a odstavíme.
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 4

5

potom prisypeme 2ks ovocné želé dr. oetker, zamiešame a dáme vychladnúť
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 5

6

do vychladnutej želatíny vmiešame vyšľahané šľahačky s kúskom cukru a 3 stužovačmi a všetko vylejeme na spodný korpus
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 6

7

..a šup do chladničky aspoň na 2 hodiny
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 7

8

stuhnutý korpus so želatínou prikryjeme vrchným plátom
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 8

9

celý spodný korpus obtrieme krémom, inak by sa nám poťahová hmota topila
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 9

10

vyvaľkáme si poťahovú hmotu
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 10

11

prekryjeme tortu
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 11

12

rukou opatrne uhladíme a zvyšok orežeme
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 12

13

ozdobíme stužkou, ktorú prichytíme obojstrannou lepiacou páskou
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 13

14

upečený menší korpus rozrežeme na 3 časti, každú časťpostriekame alkoholom, natrieme lekvárom a následne plnkou
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 14

15

takto pripravený korpus dáme vychladiť a potiahneme takisto ako spodný korpus
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 15

18

dobre stuhnuté korpusy vytiahneme z chladničky a položíme na seba
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 18

19

teraz použijeme zvyšných 5 slnečníc a malé slnečničky
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 19

20

a hotovo
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 20

21

pohľad zhora
Slnečnicová poschodová torta (fotorecept) - obrázok 21



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • wevewe, 28. septembra 2010 o 10:43
    nadhera. klobuk dole


  • zuzu1986, 28. septembra 2010 o 11:01
    woooooow... čo viac dodať...


  • sjuz, 28. septembra 2010 o 11:02
    fakt krááása:)


  • evusik, 28. septembra 2010 o 11:16
    že si šikovnica šikovná to už vieme :-) mňa zaujala tá spodná ovocná torta, to by som mohla spraviť ako samostatnú tortičku a ozdobiť len šľahačkou a ovocím to by šlo, nie? díky za inšpiráciu :-)


  • meggienka76, 28. septembra 2010 o 11:41
    @evusik , ak mi vyjde aj nasledujúci recept Ľadové medvede, tam mám nakonci aj foto takejto tortičky ku kávičke jednoducho zdobenú.


  • evas13, 28. septembra 2010 o 13:13
    Paráda :)


  • angelheart, 28. septembra 2010 o 22:30
    Boooože, slnečnice ... moje najobľúbenejšie kvety ... normálne nechápem ... :D :D


  • meggienka76, 29. septembra 2010 o 07:49
    @angelheart , a podľa tohto si ich môžeš urobiť » varecha.pravda.sk/recepty/postup-vyrobu-slnecnic-cukrovej...



  • samanka, 29. septembra 2010 o 10:10
    jáááj @meggienka76 Ty si šikuľka. Raz som sa pokúsila niečo vyčariť, no, veď nebolo to také hrozné, ale pre istotu už neničím.....


  • zuzula2, 30. septembra 2010 o 21:16
    ta torta je nadherna. moja mamina zboznuje slnecnice a tato torta by ju isto velmi potesila.. mozno ju niekedy skusim...


  • zuzula2, 30. septembra 2010 o 21:17
    este sa chcem spytat ci ta potahova hmota je kupovana alebo robena doma.. potom teda si prosim recept a ak nie tak co to je ako sa to vola...


  • meggienka76, 1. októbra 2010 o 22:30
    @zuzula2 , v tomto prípade je hmota kupovaná. Tú čo robím doma som už pridala do receptov.


  • chelena, 14. októbra 2010 o 07:07
    tento týždeň som prvýkrát skúsila slnečnice aj ja ale ani zďaleka ich nemám také pekné ako ty si veľmi šikovná


  • jo, 24. októbra 2010 o 16:46
    Meggienka, na tento víkend som rozhodnutá upiecť tortu k narodeninám, slnečnice som si nachystala pred pár dňami. Robila som ich zo sušeného mlieka a cukru a keďže nemám žiadne formičky, všetko som vyrezávala nožíkom podľa papierovej predlohy. Bola to babračka, ale na moje veľké prekvapenie, slnečnice sú celkom - pekné. Nachystané mám aj lístočky, aj stonky. Korpus upečiem, to by nemal byť problém. Čo mi však stále vŕta v hlave je, ako upevňuješ kvietky, ktoré sú po obvode? Zdajú sa mi dosť ťažké na to, aby zostali na tom mieste na ktoré ich prilepím. A vlastne, čím ich mám prilepiť? Ďakujem.


  • meggienka76, 24. októbra 2010 o 17:52
    @jo , ahoj si trpezlivá šikulka, ja som si pripravila dopredu len slnečnice a dekor, ktorý je potrebné, aby stuhol. lístočky a stonky k slnečniciam robím priamo na torte a tým že hmota je čerstvo ušúľana, je aj lepkavá a prichytí sa sama. Inak ozdoby pripevňujem krémom alebo vodou alebo bielkovou polevou a už som ich prichytávala aj medom. pod vrchnými slnečnicami mám z modelovacej hmoty také podstavčeky, ktoré pekne držia slnečnice šikmo a na ne som ich prichytila vodou.


  • meggienka76, 24. októbra 2010 o 17:52
    @jo , ..... a nech sa podarí


  • jo, 24. októbra 2010 o 19:37
    @meggienka76 , ďakujem pekne za radu. Urobiť podstavčeky by ma nenapadlo a pritom je to asi najjednoduchšie riešenie. Už mi nič nebráni v tom, aby sa dielo vydarilo. Uvidíme.....


  • jo, 5. novembra 2010 o 19:47
    Ahoj Meggienka, tortu som upiekla, s tým nebol problém (ako som predpokladala), potom som ju zdobila a s tým problém bol (ako som predpokladala). Doobeda som dokončila tortu a zvyšok dňa som umývala kuchyňu, lebo bolo lepkavé všetko na čo som siahla. Napriek problémom všetkým chutila a ja som len krájala a krájala, celá vytešená, a keď som sa spamätala a chcela ochutnať, nebolo už čo.




  • sandratamer, člen tímu tvoriaceho Varecha.sk, 6. novembra 2010 o 08:30
    @jo , ty si šikula!!! Veď je nádherná! Tuším sa nechám zlákať aj ja a vyskúšam ju urobiť... :-DD


  • meggienka76, 6. novembra 2010 o 09:31
    @jo , paráda, som rada, že sa Ti podarila tortička. Je krásna.... Som rada, že si napísala, koľko si strávila umývaním kuchyne, lebo veľa ľudí si myslí, že upiecť tortu je len taká rýchlovka bez námahy...


  • jaja464, 24. marca 2011 o 19:44
    je krasna...a kde by sa dala zohnat ta potahovacia hmota ?


  • jaja464, 24. marca 2011 o 19:44
    je krasna...a kde by sa dala zohnat ta potahovacia hmota ?


  • meggienka76, 25. marca 2011 o 15:50
    poťahová hmota sa dá zohnať cez internet, stačí zadať do googlu a potom u nás ju majú aj v Kauflande - BB v cukrárni...


  • kata50, 25. marca 2011 o 16:19
    To je také krásne, že až sa neviem vyjadriť...:-))


  • jaja464, 30. marca 2011 o 19:32
    mohla by som sa opýtať že koľko je to 800ml cukru na gramy?


  • jaja464, 30. marca 2011 o 21:26
    teda koľko cukru má ísť prosím do tej želatíny?


  • meggienka76, 31. marca 2011 o 08:56
    Bola som služobne odcestovaná, takže som Vám nemohla skôr odpísať, v postupe je napísané správne ako sa postupuje: zliatu šťavu z kompótu doplníme vodou do 800 ml a pridáme cukor podľa chuti a dáme variť. Necháme zovrieť a odstavíme. Potom prisypeme 2ks ovocné želé dr. oetker, zamiešame a dáme vychladnúť.


  • jerica, 31. marca 2011 o 09:33
    @megienka76 a @jo k tomu nie je čo dodať , krása :-))


  • katarina87, 21. júna 2011 o 20:28
    ja by som sa chcela spytat, uz mam ake take skusenosti s pecenim, ja by som sa chcela len spytat za ten cokoladovy krem, s coho je, tento piatok chcem spravit krsnemu synovi na narodeniny, a korpus mozem spravit aj ako sa robi na dobošovu tortu?


  • meggienka76, 22. júna 2011 o 13:44
    @katarinka87 , čoko krém je: základ čokoládový puding, v ktorom rozpustím aj varovú čokoládu (podľa chuti a zásob doma) a vmiešam maslo (takisto podľa chuti, postupne pridávam) Snáď som pomohla.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Bôčik na čiernom pive
Strýko Milan prežil takmer celý svoj život v Sudoměriciach. Len kúsok od dnešných slovenských hraníc, len dve míle od Skalice.

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist