Slivkový šalát s fetou

martinis - fotkamartinis, 5. januára 2013
Slivkový šalát s fetou
Foto: martinis

Osviežujúci ľadový šalát s kúskami jablka, hrušky a slivkami, posypaný syrom feta a vlašskými orechmi.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 ks
12 polovíc
70 g
1 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    V deň svojich 16. narodenín vám ponúknem nezvyčajný recept na ovocný šalát so syrom - chuť sliviek, jablka a hrušky sa skvele dopĺňa s výraznou chuťou fety a vlašské oriešky ho posúvajú do ďalšej dimenzie :)

  2. 2

    Takže začneme slivkami - v sezóne použijeme čerstvé, v januári zavárané - 12 polovíc lyžičkou dáme do misy. Na lyžičke nám vždy ostane aj trocha šťavy, tak to má byť :)

  3. 3

    Hrušku a jablko umyjeme, šúpať nemusíme, postačí zbaviť jadrovníkov. Pokrájal som na štvrtinky a potom na ľubovoľné kúsky, nejdeme predsa na výstavu. Pridáme do misy k slivkám a zakvapneme citrónovou šťavou. Premiešame.

  4. 4

    Ďalej budeme potrebovať 2 či 3 listy ľadového, alebo vášho obľúbeného šalátu. Jedným vystelieme misku, ďalší natrháme a prihodíme k ovociu. Ešte raz zamiešame a naservírujeme do misky.

  5. 5

    Fetu nakrájame na kocky či namrvíme a smelo ňou šalát posypeme, pekne z výšky. To isté zopakujeme aj s lyžicou nasekaných vlašských orechov a posledným krokom bude zaliatie lyžicou octu. Použite vínny, balzamikový alebo klasický, je to len na vašej chuti.

  6. 6

    Podávajte ako zdravý dezert alebo s domácim chlebom ako chutné raňajky :-)

Diskusia k receptu

huck
Predovšetkým, všetko najlepšie k narodeninám, veľa zdravia, lásky, kreativity a úspechov. Bravo mladý muž, si na dobrej ceste vynúť sa k výšinám v oblasti gastronomie. Držím palce v očakávaní dalších, jedinežných receptov. Tento šalát je bez diskusie - Prvá Liga.
ankad
Martinis, vyborne a zdrave recepty pridavas. Tento salatik moze byt tiez dobry, urcite si ho urobim. Vsetko najlepsie k 16-tim narodeninam.....a ja som si myslela, ze vo veku je nejaky preklep, pretoze tvoris recepty a pises ako skuseny kuchar.
martinis
Jééj, ďakujem vám veľmi pekne za blahoželania, úprimne ma potešili ! :) Som rád, že sa vám páčia moje recepty a taktiež tento, Varecha a vy, moji kulinárski priatelia mi každý deň vyčaríte úsmev na tvári :-))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia