Slivkový koláč z ovsených vločiek

pupava - fotkapupava, 15. apríla 2013
Slivkový koláč z ovsených vločiek
Foto: pupava

Absolútne úžasná koláčotorta! A ešte aj zdravá.

30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
1 hrnček
3 PL
1 hrnček
Poleva:
1 pohár




Postup

  1. 1

    Vločky zmiešame so sušeným ovocím. Sušené ovocie dáme podľa chuti - ja som dávala jablká, hrozienka, banány, brusnice.

  2. 2

    V miske si premiešame med (dbáme na to, aby bol v tekutom stave, nie scukornatený) s vodou. Zmes vlejeme k vločkám a ovociu. Premiešame. Hmota by mala byť ani hustá, ani riedka, takže podľa potreby pridáme vločky alebo vodu. Všetko spolu "ucapkáme" do tortovej formy na papier na pečenie. Necháme v trúbe asi pol hodinu na 180°C.

  3. 3

    Kým sa koláč pečie, pripravíme si želatínu z vody zo zaváraného ovocia a agaru. Ak práve nemáme agar, nič sa nedeje - povaríme vodu zo zaváraného ovocia so želatínou alebo Zlatým klasom. Miešame a varíme do zhustnutia.

  4. 4

    Koláč vyberieme z rúry a necháme chvíľu odstáť. Poukadáme naň zavárané ovocie (ja som dávala slivky a želatínu som robila zo slivkovej vody). Koláč zalejeme želatínou a necháme chvíľu v chlade. Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

valeri
tak toto si uložím, musím vyskúšať, vyzerá bombovo
laurika1
Vyzerá super ! :D Toto by ma nenapadlo , určite vyskúšam :))
jamarlen
bez pridaného tuku, či vajec? fajn, len pozor na glykemický index - čiže vlčí hlad po takejto chutnučkej maškrtke....
radšej by som primal - oriešky, mak, avokádo(namiesto tukov) buď do cesta, či na povrch .. alebo tofu, tvaroh(bielkoviny), lebo by to bolo zdravšie jedlo, ale iný koláčik......
pupava
Bez vajec a bez tuku. Žiaden vlčí hlad u žiadneho člena rodiny nenastal :) Nerobila som to vyslovene ako diétne jedlo, len ako spontánny počin... :) A určite vyskúšajte... dnes som ho robila s marhuľami a bol tiež super.
jarasima
No koláčik vyzerá úžasne, vyskúšam, asi s višňami, možno by to bolo fajn aj s čerstvým ovocím a som tiež za troška tvarohu,nič by sa tým asi nepokazilo...
zuzuliacik
Dakujem za super recept! :-) Ja som ale nedala kompotove slivky, ale cerstve. Rozpolila som ich, dala do hrnca, posypala mletou skoricou a hnedym cukrom, trolinku podliala vodou a udusila. Potom som do toho pridala solamyl rozmiesany v troche vody, este trochu povarila do zhustnutia, vyliala na kolac a nechala vychladnut :-)
1x radost




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia