Slivkový koláč z kysnutého cesta z domácej pekárničky

Slivkový koláč z kysnutého cesta z domácej pekárničky
Foto: tajka06
tajka06Tajka06, recept pridal: 2. augusta 2012 22:03Ďalšie jeho recepty

Je tu dosť receptov na slivkové koláče, no tento som musela pridať, lebo doteraz u nás každému chutil a manžel sa "zalizuje až za ušami" :) Koláčik prakticky bez práce, lebo cesto mi robí domáca pekárnička, ktorú som pôvodne ani nechcela a teraz by som sa jej už veru nevzdala :) Recept na cesto som odkukala z Mimibazaru, používam ho dosť často na rôzne kysnuté koláče.

Suroviny

10
porcií
120
minút
príprava
20
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny vložíme v predpísanom poradí do domácej pekárničky: mierne zohriate mlieko, vajce, tekuté maslo, cukor, soľ,kôra, múka a nakoniec droždie. Zapneme program "cesto" a po cca 1,5hod cesto vyvaľkáme a vložíme na vymastenú okrúhlu formu ( ak robím na plech, dávam dvojitú dávku surovín).

2

Obložíme husto štvrťkami odkôstkovaných sliviek ( koláč je výrazne šťavnatý, ovocný a navyše dobre vyzerá), podľa potreby posypeme hnedým cukrom (nemusí byť, závisí od sladkosti sliviek) a na záver poprášime škoricovým cukrom.

3

Pečieme pri 180 st. C cca 20 min.- závisí od typu rúry :) Kto skúsi, myslím, že nebude sklamaný :D
Slivkový koláč z kysnutého cesta z domácej pekárničky - obrázok 3



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • valeri, 2. augusta 2012 o 23:16
    slivky mám a ostatné tiež, cez víkend sa chystám nejaký slivkový upiecť, ale teraz už viem presne, ktorý to bude :-)).


  • modrykamen, 3. augusta 2012 o 04:25
    No naše slivky budú tak o týždeň, potom poviem čo a ako. Ale iste tento recept bude mať u mňa prioritu - vymiesi a vykysne pekárnička, priložím slivky, rúra upečie a my budeme papať.


  • izabella929, 3. augusta 2012 o 07:11
    vyzerá skvele.-)


  • medovnicek, 3. augusta 2012 o 07:50
    krásny koláčik


  • tajka06, 3. augusta 2012 o 12:40
    Ďakujem, verím, že Vám bude chutiť:)


  • tatranka, 3. augusta 2012 o 15:06
    Veľmi pekne a vtipne,bohato naukladané slivky.Koláč je určite šťavnatý a chutný.


  • orchidea, 3. augusta 2012 o 18:01
    Krásny koláč, recept si ukladám lebo sa mi určite hod...í narýchlo urobený v pekárničke...ja sa už teším na to, keď budem piecť kysnutý slivkový s posýpkou....


  • leninkq, 3. augusta 2012 o 19:59
    práve sa robí v pekárničke ale určite bude výborný


  • cica2, 4. augusta 2012 o 14:27
    tiež som robila ohrúhly slivkový, len iné cesto...a veľmi sa mi páči aj tvoj :-)


  • nadia56, 25. augusta 2012 o 20:29
    @Tajka06 , kolacik sa vydaril, je vynikajuci, zozal velky uspech, zaradila som ho medzi nase oblubene, dakujem za recept:-)


  • tajka06, 3. septembra 2012 o 14:52
    Nadia56, Tvoj komentárik ma najviac potešil! :) Ale dakujem i ostatnym za komentariky :)


  • kattija, 5. februára 2013 o 15:02
    Už sa pečie v rúre som zvedavá na výsledok :-)


  • ukrula, 23. apríla 2013 o 12:14
    robila som ho v nedelu bol vynikajuci len som zabudla spraviť z dvojitej dávky :D mysllíte ze by sa z tohto cesta mohli aj buchty poprípade knedla ak by sa dalo menej cukru viacej soli?:D


  • modrykamen, 3. augusta 2013 o 07:20
    Koláč veľmi chutil. Za ten rok som nič lepšie nenašiel. Ide sa na to, slivky dozrievajú.


  • arriska, 14. decembra 2013 o 13:57
    Genialny kolacik :) uz ho peciem 2 krat :) len
    som dala nan este posypku a slivky som nahradila marhulami :) MNAMKA



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha v piatok 1. mája v denníku Pravda.


TOPlist