Slivkový koláč s mandľami fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 29. septembra 2016

Jednoduchý, šťavnatý, bezplnkový... Recept som našla na chillin.sk

1 plech
porcia
15 minút
príprava
35-40 minút
na 200 °C

Suroviny

Cesto:
150 g nelúpané
100 g
80 g
80 g
1 ks
1/2 bal
Obloha:
500 g
Posýpka:
40-50 g mleté
20 g (alebo trstinový)
30 g
 cejlónska




Postup

  1. 1

    Mandle trochu opražíme nasucho. Zomelieme, alebo rozmixujeme ich a pridáme všetky ostatné prísady. Múku, cukor, vajce, pdp, maslo.

    Slivkový koláč s mandľami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vznikne nám mrvenička, ktorú natlačíme do plytkej formy na pečenie s priemerom 25 cm, vystlanej papierom na pečenie. Pokiaľ nakrájame slivky dáme cesto do chladničky. Slivky vyumývame, nakrájame na štvrťky a poukladáme na koláč.

    Slivkový koláč s mandľami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo studeného masla, pomletých mandli a cukru a mletej škorice spravíme posýpku a namrvíme ju na slivky. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pečieme približne 35-40 minút.

    Slivkový koláč s mandľami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Upečený necháme vychladnúť, bude šťavnatý od sliviek a voňavý od škorice. Prajem k menu dobrú chuť...

    Slivkový koláč s mandľami (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
ja takéto jednoduché koláče s vôňou masla, mandlí a škorice milujem. Budúci týždeň príde bráško z Írska aj s neterkou, už viem konečne, čo im upečiem, ďakujem!
havino
viac, ako ohromný, dľa môjho gusta, nie Gusta, toho nemám :-) ukladám si aj tento, chuť a vôňu si viem predstaviť
zuzanka1367
@methi :) @izabellka tak to by si pasovala k môjmu manželovi, ani on slivky nemusí, @monty469 týmto sa nedá nič pokaziť :) @afataga to si píš :) vlk chodí teraz málo, bol v škole a je teraz taký disciplinovaný :( Bude robiť strážnika... @havino ja som dúfala, že ťa tá vôňa priláka, susedka moja netová :)
zuzanka1367
@marianne to bude pre mňa potešenie, keď napíšeš, či aj chutil. U nás ženskému osadenstvu veľmi a tá druhá polovica by radšej slivovicu s tých sliviek videla :)
marianne
@Zuzanka1367 (28.10.2017 08:20) akurát ho vážim:-) , chcela som sa opýtať, tú celozrnú múku, hladkú či polohrubú radšej...

zuzanka1367
Ja som mala hladkú, ale myslím, že polohrubou nič nepokazíš, to sa v tomto recepte ani nedá :)
marianne
Je božský, ešteže som naň kápla. Musím prevetrať Tvoje recepty. Doma, len manžel zahmmkal a utrúsil, výborný. @zuzi čka ďakujemTi, isto nebol posledný krát, ovocie sa dá meniť, pasovalo by aj kyslejšie, ja uberiem trošku cukru druhý krát. Pokvapkám medom, skorica tam sedí perfektne.
zuzanka1367
Foto pod koláčom,aká radosť a ešte väčšia, že Vám chutilo. No kľudne prevetraj, dúfam, že ešte na nečo použiteľné narazíš. Ďakujem pekne za foto aj milé slová.
havino
susedka moja kde si ? tak toto je do neba volajúca pochúťka, musím to napísať slovom mňam, pražené mandle pomleté voňali, do cesta škorice, cukor pol na pol trstinový s brezovým, no a posýpka, ja k slivkám jedine mak aj so škoricou, surové cesto bolo tak voňavé, jedlo by sa samo. Dlho mi chodil po rozume, ked som ho videla, že @marianka ho piekla, dnes k tomu došlo, sladkosť skoro by bez výčitiek a chuť nebeská, vdaka za recept, korpus budem používať aj pod iné suroviny


zuzanka1367
Nále tu som susedka netová :) len som darebná nejako...ale, že som Ťa rada našla u seba a ten nápad s makom navrchu sa mi veľmi páči, to ma veru netrklo a slivky a mak to je mana božská. Krásne Ti ďakujem za pekné slová, vždy zahrejú, pozdravujem a pohladkaj za mňa šampióna chlpatého.
1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia