Slivkový koláč s jogurtom

ivah - fotkaivah, 13. augusta 2014
Slivkový koláč s jogurtom
Foto: ivah

Milujem slivkové koláče, ktoré sa mi spájajú skôr s jeseňou, ale keďže sa ochladilo a vonku vytrvalo prší, počasie už naozaj pripomína skôr jeseň Zobraziť celý popisMilujem slivkové koláče, ktoré sa mi spájajú skôr s jeseňou, ale keďže sa ochladilo a vonku vytrvalo prší, počasie už naozaj pripomína skôr jeseň ako leto. Na zahriatie som pridala aj poriadnu dávku škorice, ktorá krásne prevoňala celý byt.

15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

1 ks
2 tégliky
1 téglik
4 PL
1 téglik
1,5 téglika
2 čl
1 čl
Posýpka:
3 PL
4 PL
1 PL
1 čl




Postup

  1. 1

    Príprava tohto koláčika je veľmi rýchla a jednoduchá, pretože nič nemusíte vážiť – všetko meriame jogurtovými kelímkami. Všetky suroviny na cesto (okrem sliviek) rýchlo vymiešame do hladka (prácu si treba načasovať tak, aby cesto išlo čím skôr do vyhriatej rúry), cesto rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie, na vrch poukladáme slivky a mierne ich do cesta zatlačíme. Ak sú slivky málo sladké, pocukrujeme ich – ja som použila cukor z kokosových kvetov.

  2. 2

    Posýpku vypracujeme z uvedených surovín. Ak je maslo počas „mrvenia“ už príliš mäkké, na chvíľu posýpku vložíme do mrazničky, a až potom „domrvíme“. Posypeme ňou koláč.

  3. 3

    Pečieme v teplovzdušnej rúre vyhriatej na 180°C 30 minút. Dobrú chuť! (Viac mojich receptov nájdete na fb stránke: Vegetariánka - s láskou k zdravému jedlu.)

Diskusia k receptu

andiss
Milujem kombinaciu slivky a skorice, najma v takychto kolacoch. Fajny, bez kysnutia. Vyskusam, ukladam. :))
1x ivah
kukulienka71
Naše slivky sa už tiež nebudú dlho tešiť z výhľadu na strome:-D špaldovú krupicu nemám, bude obyčajná, detská. Recept uložený:-)
1x ivah
afataga
poznam tento kelimkovy kolac z normalnej muky, je celkom dobry, len to cesto je dost lepive
ivah
Nám veľmi chutí, lebo je šťavnaté. :-)
ivah
@kukulienka71 , normálne by som dala hrubú špaldovú celozrnnú múku, ale keďže sa momentálne nedá zohnať, vyriešila som to takto. :-)
mariamka
mna okrem receptu zaujal "cukor z kokosovych kvetov" to znie tak exoticky, co to vlastne je? inak jogurt v ceste urcite urobi dobru pracu, tak isto aj detska krupica ako alternativa, pekna fotka :)
ivah
@martinat , nie je dôležitá presná veľkosť kelímku, lebo ním meriate ďalšie suroviny, takže pomer jogurt:cukor:múka zostane zachovaný.
ivah
@mariamka , ďakujem za pochvalu! :-) Cukor z kokosových kvetov je absolútne úžasný! Má nie len veľmi zaujímavú chuť (trochu perníkovú), ale aj podstatne nižší glykemický index ako ostatné druhy cukru. Ja ho absolútne zbožňujem. ;-) Dá sa kúpiť v predajniach so zdravou výživou.
mariamka
dakujem za odpoved, asi sa pojdem poprechadzat,, to odburavanie cukru ma oslovilo :))
katka78
Keď sa dostanem ku slivkám, vyskúšam, recept sa mi páči.
ivav
mňam, slivky, škorica, jogurt... to všetko milujem...
ywett007
Tak aká je tá veľkosť kelinku?ja mam jogurt biely 450g. Čiže ak sa majú dať dva kelinký bieleho jogurtu tak ak dám tento veľký tak potom dávam len pol je linku toho ostatneho?
saffron
@Ivah na velkosti kelimku urcite zalezi, pretoze ine suroviny, ako napriklad 1 vajce, 4 PL Oleja, atd spravia uplne iny pomer ak mate kelimok 500g alebo 180g




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia