Slivkový koláč fotorecept

ywett - fotkaywett, 10. mája 2013
Slivkový koláč (fotorecept)
Foto: ywett

Je to klasický hrnčekový koláč a môžete ľubovoľne nakombinovať rôzne ovocie. Ja som dala mrazené slivky a neviem sa dočkať, keď už bude sezóna Zobraziť celý popisJe to klasický hrnčekový koláč a môžete ľubovoľne nakombinovať rôzne ovocie. Ja som dala mrazené slivky a neviem sa dočkať, keď už bude sezóna čerstvého ovocia :-)

20 minút
príprava
25-30 minút
tepelná úprava

Suroviny

5 ks
100 ml
100 ml
100 ml
400 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Celé vajcia vyšľaháme s cukrom a vlejeme olej, mlieko, múku (pozor-nie v gramoch...použila som hrnček s odmerkou od 50ml do 250ml, takže do cesta ide 400ml múky) rozmiešanú s kypriacim práškom a premiešame.

    Slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto narovnako rozdelíme a do jednej časti primiešame 1PL kakaa a 1-2PL mlieka Potom striedavo vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech ( použila som s rozmerom 36x26cm)....špajdlou vytvoríme ľubovoľný vzor.

    Slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poukladáme ovocie ( mrazené slivky a jahody)

    Slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dáme do vopred vyhriatej rúry a pečieme, pri plynovej rúre tých 25-30 minút. Po upečení necháme koláč vychladnúť.

    Slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Prajem dobrú chuť!

    Slivkový koláč (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

elysa
krásne dielka, tieto Tvoje koláčiky...:-)
medovnicek
slivky mám v koláčikoch veľmi rada, tiež sa už teším na tie "čerstvé", skvelý koláčik ako vždy Ivka
nynuna
Výborný koláček, u nás už je půlka snědená
sracz
... veď aj Tvoj "koláčik", milá @ywett - tka, nemá chybu!!! Najsamkrajšejšia je tá "mramorová" kresba! Vďaka Tebe, budem opäť excelovať a budem opäť chváááááááálenýýý! ... a ... ! ... a ja to rád!
cesminaz
@ywett nemam slov...naaaadhera,odkial ty chodis na taketo fotky-kombinacie farieb???? Bezchybne...vsetko pasuje dokopy ;-DD Niesi nahodou niaka maliarka obrazov alebo umelkyna?-z tvojich uvodnych fotiek vychadzajuc,by som si nato tipla..:-D Ukladam KK
babkamt
Parádny koláč , ukladám do kk pre inšpiráciu .
izabella929
krásny mozaikový koláčik a verím, že aj veľmi chutný.-)))) parááááda....
monnikka
ten vzor to je fantázia...a ovocný koláčik sa vždy hodí, tiež mám ešte niečo v mrazničke
janger
@ywett , Ivka, ahojcek :-). Krasna fotka, krasny, chutny kolacik! Este aj na tej fotke pod obrazkom 2 su vidno tvoje umelecke vlohy :-)...
havino
krásne je mramorovanie ešte surového cesta pred pečením, to naozaj svedčí o tvojich umeleckých vlohách. ja by som ho vidličkou hore dole pomiešala a hotovo. Chutný koláčik.
elixir
Zajtra príde na návštevu rodinka, tak sa chystám piecť tento koláčik, jahodovú verziu... vyzerá tak krásne, snáď ho nezjeme ešte predtým, než dorazia :)
iva63
obdivujem, ako krásne vieš zdokumentovať a prezentovať svoje receptíky!..chválim ako vždy!
irenaw
ak je pravda, že aj oči jedia, tak pri tvojich receptoch ma čoskoro čaká očná odtučňovačka ;-))) skrátka pekné
elixir
Ivka, dobré bolo a nič nezostalo. Po odchode návštevy zostali už len okraje a tie sme dnes dojedli, nájazd kobyliek... naozaj úžasné cesto a s ovocím super maškrta. :) Tento budem rozhodne pekávať častejšie. :)



ywett
@elixir , veľmi pekne ďakujem za milý komentár a peknú fotku, krásne sa ti koláč vydaril a teším sa, že aj chutilo :-)

@medovnicek-Ivka , @nynuna , @sracz , @margaretka28 , @cesminaz , @stacy77777 , @babkamt , @izabelka , @zuzkabluzka , @monnikka , @jerica-Jarka , @havino-Tatianka , @brambora , @Ivka , @irenaw , veľmi pekne ďakujem za milé komentáre :-)

@cesminaz , nie nič také :-)....fotenie je moje hobby, tak niekedy sa viem vyšantiť :-)...ale nie vždy, sa mi fotky podaria...stále sa učím
brambora
Ja Vas nechapem. :) Vy mate vzdy vsetko dokonale. Cesto uplne rovne. Ziadne nerovnosti. Ja ked som ho piekla, mala som bubliny. Co ale nevadilo, lebo sa zjedol tak ci tak. :) Aj holandske kakao som dala a mala som ho bledsie, nabuduce asi dam viac kakaa. A este pisete, ze cesto na dve polovice rozdelit a striedavo liat... Ale z obrazku mi to pripada ako keby 3/4 kakaoveho cesta ste vyliali na plech a potom 1/4 cesta ste "lazo-plazo" naliali na kakaove a urobili cikcak. :) Lebo so svojej skusenosti sa mi ta polka bieleho cesta zliala do kakaoveho, takze nabuduce si asi necham len zopar lyzic bieleho na tie "vytvory". Ale inak Vas obdivujem. Pri Vasich receptoch, resp. obrazkoch lizem obrazovku vzdy. :)))
ywett
@brambora , nevykaj mi, prosím! :-) A veľmi pekne ďakujem za milý komentár, ale nie všetko sa aj mne krásne vydarí a veľakrát moje výtvory skončili v koši. A zase, nie každému sa môžu moje výtvory páčiť...čo som nedávno dala recept, na jednoduchý jahodový koláč...tak na FB-stránke-Torty, zákusky a koláčiky... jedna tam k tej fotke napísala..... " tento vyzera ako zhorany kus dreva....otras...."

Kedže aj fotka skresluje a na koláč v popredí dopadal tieň a v pozadí dopadalo slnko...a ešte som do koláča dala kvalitné kakao, tak preto zrejme tak pôsobí, ako dotyčná napísala :-P ....ale, adminom tej stránky sa zrejme fotka páči, keď si ju dali za profilovku :-))

...ale takých ľudí viac neriešim, však každý má právo mať svoj názor...

A ako dobre, že spomínaš kakao, teraz pozerám, že som ho zabudla napísať do surovín a kľudne sa môže dať aj viac, ja som dala 1PL a stačilo. A ohľadom toho cesta, tak dám fotky, čo robím ešte jeden podobný koláč, že ako dávam to cesto na plech a potom špajdlou som spravila ten mramorový vzor, ako je v bode 2. To je zase záľuba mojej 8 ročnej dcérky, lebo veľmi rada pomáha :-)

Tak ešte tie fotky:














@yasemin , 400ml --hmotnosť v gramoch je približne 266g (kvôli tebe som to ptrevážila) a nie 400g!.... do hrnčeka sypem múku bez bez stláčania a striasania a odmeriavať v nepreosiatom stave, takže ak by si v tvojom prípade dala 400g tak cesto by si mala asi dosť husté a určite by ti nestačilo do cesta 100ml mlieka...

@tiginko @irenaw ďakujem...je to tak ;-)

ywett
oprava....bola som prevážiť múku!
brambora
@ywett dakujem velmi pekne za ukazku... si naozaj zlata... nabuduce budem mudrejsia a budem moct "machrovat" s takou mozaikou. super. a aj ten jahodovy kolac, co ti jedna pani oznacila za "otras", tak aj ten sa chystam urobit. :)
ywett
@brambora , nemáš zač, keď viem tak rada poradím :)....a dodatočne gratulujem k synčekovi, nech ste zdraví a šťastní, je nádherný! :-))
dorisa
Mám slivky, rozhodujem sa ktorý koláčik upečiem. Tvoj vyzerá zas úžasne.
ywett
@dorisa , ako rada ťa tu vidím...chýbala si mi! Ďakujem a hlavne aby aj chutil :)
tensy
chcem sa iba opytat ten trstinovy cukor mozem zamenit za obycajny?
nelisa
Nuz, ja som sklamana. Bublanina je nizka a cesto suche. Dala som marhule a ribezle, a asi som mala dat maly plech... nevadi, vratim sa k osvedcenej klasike, aj tato sa zje, len uz ju nezopakujem. Ozaj, dala som holandske kakao, ale je len cesto je len bledohnede, vobec nevyzera ako na fotke.
ywett
@nelisa , mrzí ma, že si sklamaná a neviem prečo si mala cesto suché. Rozmer plechu aký som použila je v postupe napísaný...ja tento koláč robievam často a nemám cesto suché...

 scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/q71/s720x720/1467...


...a kakao ak sa ti videlo bledohnedé, mohla si pridať viac, potom pridať viac aj mlieka. Ak si postrehla v komentároch, tak koláč vyskúšala aj @elixir a bola s receptom spokojná.

Samozrejme, že chápem, že zostaneš pri svojom osvedčenom recepte a ak by sa ti chcelo, napíš svoj recept, ďakujem
ywett
scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/q71/s720x720/1467421_550153851736993_698944619_n.jpg?oh=39177477769bdbff8033152e5933a048&oe=54390DB2
ywett
no neviem, prečo sa nedajú do komentárov pridávať fotky ako predtým?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia