Slivkový bezvaječný drobáčik

foo - bez fotkyfoo, 14. januára 2012
Slivkový bezvaječný drobáčik
Foto: foo

Dnes sa nám ohlásila nečakaná návšteva. Aby u nás samozrejme nesedeli hladní, rýchlo som vymýšľala, čo pripraviť. Nápad s bábovkou aj muffinami skončil, keď Zobraziť celý popisDnes sa nám ohlásila nečakaná návšteva. Aby u nás samozrejme nesedeli hladní, rýchlo som vymýšľala, čo pripraviť. Nápad s bábovkou aj muffinami skončil, keď som zistila, že nemáme vajíčka. Nejak som sa dopracovala k tomuto výsledku, na ktorý si potom dokonca vypýtala teta recept :D Nech sa páči :)

6
porcií
5 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

300 g
150 g
75 g
1/2 ks
125 ml
1/3 ks




Postup

  1. 1

    Z týchto surovín mi vyšlo 6 väčších kúskov koláčov a bolo málo...takže ak vám môžem odporučiť, surovín dajte dvojnásobok :) Rúru predohrejeme na 200°C. Múku, cukor a maslo v miske dobre zmiešame. 1/4 zmesi odobereme nabok, neskôr z toho urobíte drobenku.

  2. 2

    Do cesta na koláč primiešame polovicu sáčku prášku do pečiva a vanilkový cukor. Premiešame a postupne pridávame vlažné mlieko. Cesto by malo byť ako-tak vláčne. Nalejeme ho do formy/plechu vymasteného maslom a vysypaného krupicou. Potom dáme navrch ovocie. Kľudne dajte aj hustejšie, ja som potom ľutovala, že som nedala sliviek viac.

  3. 3

    Nakoniec posypeme škoricou alebo škoricovým cukrom alebo obidvomi :) potom pridáme drobenku - tú spravíte úplne jednoducho - vysypete si zmes na panvicu pomaličky pražíte, kým nezačne hnednúť. Takže koláč vložíme do rúry na 40-45 minút. Tadáá, môžme podávať :)

    Slivkový bezvaječný drobáčik - obrázok 3

Diskusia k receptu

cica2
vynašla si sa a spravila si lákavý a krásny koláč :-)
bejgi
ako lienka na jedenie a šup do KK, určite raz vyskúšam, bez vajec super, t.j aj delená strava, ešte mlieko nahradiť sójovým a jeto :)))
3sandra3
súhlasím s cicou2 ,,, naozaj je krásny a isto aj chutný
helca103
koláčik a bez vajec? Tak šup s nim do KK, si šikovna ked si tak rýchlo improvizovala
zuzliak
toto vyzera krasne skoro ako tunajsie slivkove calafoutis :) sikulka!
dorisa
Takéto zbožnujem, recept si ukladám. Ďakujem.
valeri
koláče, to je moje a hlavne ovocné a kysnuté. Tento určite urobím :-))
salamka
Takže,prave tvoj kolačik konzumujem,je naozaj skvely.Jednu chybu však ma,je ho máááááálo:)))Sme na neho len dvaja ale do rana celkom isto nezostane nič.:)
používateľ nemá avatar
foo
foo
@salamka tak to ma naozaj teší :) aspoň nabudúce budeš vedieť, že treba teda ten dvojnásobok...aj u nás už vychádza ten pôvodný recept tak akurát na dvoch hladných ľudí :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia