Ovocný koláč
Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč
Autor receptu: valina
Rýchly koláč na desiatu, olovrant z ovocia podľa sezóny.
40 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Z mlieka cukru a droždia urobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, oleja a soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.
- Tvaroh ochutíme cukrom, škoricou kôrou a šťavou z citróna. Cesto dáme na vymastený plech a cez sáčok nastriekame z tvarohu mriežku, do ktorej dávame rozrezané slivky. Ak sú slivku kyslejšie, posypeme ich ešte cukrom.
- Z polohrubej múky, cukru, škorice a rozpusteného masla urobíme mrveničku, ktorou posýpeme celý koláč. Pečieme v rúre na 200 °C 30 min.