Ovocný koláč

Slivkovo-tvarohový kysnutý koláč

Autor receptu: valina

Rýchly koláč na desiatu, olovrant z ovocia podľa sezóny.

40
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Z mlieka cukru a droždia urobíme kvások, ktorý pridáme do preosiatej múky, oleja a soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste asi 1 hod.
  2. Tvaroh ochutíme cukrom, škoricou kôrou a šťavou z citróna. Cesto dáme na vymastený plech a cez sáčok nastriekame z tvarohu mriežku, do ktorej dávame rozrezané slivky. Ak sú slivku kyslejšie, posypeme ich ešte cukrom.
  3. Z polohrubej múky, cukru, škorice a rozpusteného masla urobíme mrveničku, ktorou posýpeme celý koláč. Pečieme v rúre na 200 °C 30 min.