Slivkové koláčiky
Slivkové koláčiky

Slivkové tartaletky fotorecept

siuuu - fotkasiuuu, 10. júna 2019
Slivkové tartaletky (fotorecept)
Foto: siuuu

Ja preferujem ovocné koláče - mám rada ten kontrast sladkého a osviežujúcej ovocnej chuti. Preto keď som si kúpila formičky na tartaletky, rozmýšľala som Zobraziť celý popisJa preferujem ovocné koláče - mám rada ten kontrast sladkého a osviežujúcej ovocnej chuti. Preto keď som si kúpila formičky na tartaletky, rozmýšľala som nad ovocnou náplňou. A keďže bolo zrovna obdobie dozrievajúcich sliviek bolo rozhodnuté. Dodnes patria k mojim najobľúbenejším koláčikom. Kyslastá slivková náplň a sladká snehová čiapočka spolu neskutočne ladia. Recept je na 8 kusov tortičiek, priemer formičky 10 cm.

8
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

120 g rozmixované
120 g (alebo celozrnná hladká)
70 g (izbovej teploty)
2 ks menšie
štipka
Slivková plnka:
600 g
70 g
z 1 citróna
z 1 citróna
2 ČL
4 PL
Snehová čiapočka:
2 ks
100 g
1 ČL
štipka




Postup

  1. 1

    Na korpus zmiešame všetky suroviny na kompaktnú hmotu a odložíme aspoň na 30 minút do chladničky (môžete urobiť z akejkoľvek múky). Následne hmotu rozdelíme na 8 častí a rovnomerne vtlačíme do formičiek. Prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme strukovinou a pečieme na 180 °C asi 7-8 minút, po 5 minútach odoberieme papier so strukovinou aby sa prepieklo aj dno. Nechala som vychladnúť a až potom som vybrala z košíčkov.

    Slivkové tartaletky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na náplň som pokrájané slivky bez kôstok varila s cukrom a so šťavou aj postrúhanou kôrou z citróna asi 15 minút (mala som tvrdšie slivky, mäkkým bude stačiť tak 7-8 minút), následne som pridala kukuričný škrob rozmiešaný s 2 PL vody, povarila som ešte 2 minúty a nechala som čiastočne vychladnúť (pokiaľ sa mi nevyšľahala bielková pena). Po vychladnutí som slivkovú plnku opatrne lyžicou rozdelila košíčkov.

    Slivkové tartaletky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na bielkovú čiapočku som vyšľahala do tuha 2 bielky so štipkou soli, následne som postupne pridávala cukor a šľahala som pokiaľ sa kryštáliky úplne nerozpustili, potom som pridala škrob a minútku prešľahala. Bielkovú penu som rovnomerne rozdelila cukrárskym vreckom s ozdobnou špičkou na slivkovú zmes a zapekala som cca 12 minút v rúre vyhriatej na 180 °C (formičky som uložila kvôli lepšej manipulácii na väčší pekáč).

Diskusia k receptu

haji
Velmi pěkný recept, postup i fota. S radostí bych ochutnala - ovocné dobroty mám moc ráda. Jsi šikulka!
1x siuuu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia