Slivkové knedle

sonulienka - fotkasonulienka, 14. septembra 2011
30-40 minút
príprava

Suroviny

800 g varené (v šupke)
300 g
1 ks
 trocha
500 g (slivkový lekvár)




Postup

  1. 1

    Uvarené zemiaky očistíme, porajbeme a zamiešame s múkou a vajíčkom a pridáme štipku soli. Vymiesime cesto. Keď ho dobre vymiesime rozdelíme si ho na 3 časti. Z každého urobíme valček a krájame asi 1,5 cm hrubé krúžky, ktoré roztlačíme dlaňou na malé placky a vkladáme do nich slivky. Slivky musia byť bez kvostok a rozkrájané no polovicu. (do každej gule ide jedna polka). Urobíme slivkové knedlíčky a dáme ich variť do vriacej vody. Vyberáme hneď ako knedlíčky vyplávajú na hladinu.

  2. 2

    Pri podávaní ich polejeme rozpusteným maslom a posypeme makom, orechami, ...každý ako má rád.

Diskusia k receptu

babav
Klasicky,chutny recept! Ja slivky vykostkujem a balim do cesta cele
...ak su kysle, vlozim do vnutra namiesto kostky kocku cukru...posypam osladenym kakaom ;-)
3sandra3
aj by som sa ponúkla... tento rok som ešte ovocné guľky nejedla
akeber
dnes je sviatok , deti sú doma, tak budú na obed slivkové knedličky :)
tatranka
Svojimi knédlami si mi pripomenula,že ešte aspoň raz ich treba urobiť.Máme ich veľmi radi zo zemiakového cesta.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia