Slivkové knedle (fotorecept)

Slivkové knedle (fotorecept)
hviezdickazHviezdickaz, recept pridal: 10. septembra 2011 16:44Ďalšie jeho recepty

Suroviny

60
minút
príprava

Postup prípravy receptu

1

Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 1

2

Nastrúhame ich na jemnom strúhadle.
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme vajce, soľ, trochu mlieka a hrubej múky , aby vzniklo vláčne cesto.
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 3

4

Všetko dobre zmiešame ...
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 4

5

... cesto rozvaľkáme , nakrájame na štvorčeky a slivky starostlivo zabalíme .
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 5

6

Vkladáme do osolenej vriacej vody a uvaríme - cca 10-12 min.
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 6

7

Hotové posypeme mletým makom, práškovým cukrom a polejeme rozpusteným maslom .
Slivkové knedle (fotorecept) - obrázok 7



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 2 ľudia (4,5 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tetra, 10. septembra 2011 o 19:02
    by ma zaujimalo, ze kolko je presne tej "muky podla potreby"
    ja ako neskusena kucharka potrebujem mat recepty presne na gram....


  • ancicka, 10. septembra 2011 o 19:07
    mňam:)


  • hviezdickaz, 10. septembra 2011 o 19:10
    @tetra - ja si muky prisypem kolko mi treba,myslim si,ze by si to zvladla aj ty,ako " neskusena kucharka" ,vacsinou sa mi stava,ze recepty,resp.gramaze nesedia,tak si ich upravujem - a v tomto pripade to bolo naozaj od oka ... a vydarili sa .


  • danculka, 10. septembra 2011 o 19:22
    To sú riadne gule...super..


  • nadia56, 10. septembra 2011 o 20:01
    ja sa pridavam k @tetra , nemam rada recepty ako -podla potreby, aspon priblezne gramaz s dodatkom doladit si podla potreby, nie vsetci mame bohate kuchraske skusenosti, hoci by sme ich radi mali:-)


  • hviezdickaz, 10. septembra 2011 o 20:09
    @nadia56 - ja som to nevazila,takze tu gramaz naozaj neviem ...


  • medovnicek, 10. septembra 2011 o 21:52
    juuuuuuuuj pozerám to večer a narobila si mi také chute, že sa musím ovládnuť, aby som sa nevrhla na niečo sladké


  • palokuchki, 10. septembra 2011 o 23:39
    Zo zaciatku ked som robievala toto cesto som tiez zvykla vazit. Pamatam sa ze to bolo 1kg zemiakov+300g muky a davam len jedno vajicko. To len tak pre tych co nemaju skusenost s tymto cestom. Slivkove knedle s makom je naozaj pochutka.


  • hviezdickaz, 11. septembra 2011 o 06:59
    Vdaka za radu :-)


  • hubata, 11. septembra 2011 o 08:23
    Asi ťažko vážiť múku keď neviete koľko jej zemiaky potrebujú. Je to podľa sorty zemiakov: niektoré sú menej vodové, iné viac a preto treba dať aj viac múky, aby sa guľky nerozvárali. Cítiš to tak nejako pod rukami podľa cesta či je dobre spojené.
    Hneď by som si z nich dala: také dobré čierne od maku!


  • braxi, 11. septembra 2011 o 08:30
    mlieko nedávam...je tam potrebné?...možno mi to zdôvodníš a budem dávať aj ja, rada sa priučím. Inak gule máš prekrásne a určite aj dobručkéééé.


  • aroooo, 11. septembra 2011 o 11:32
    a ja na buchty na pare, alebo takého uvarím ešte sirup /1-2 dcl voda+cukor/ a pri servírovaní ich posypem posýpkou, pokropím sirupom a keď sa rozteká do posýpky...mňam


  • karolka, 11. septembra 2011 o 13:38
    vidí sa mi tých zemiakov veľa, gule potom nemajú dobrú chuť, ja by som pridala iba 4 ks takej veľkosti ako sú na obrázku, trošku mlieka je treba, asi tak 1 dcl, inak si mi narobila chute


  • ola111, 11. septembra 2011 o 13:58
    Ja ich mám tiež rada s toľkým makom,že nie je vidieť cesto,dobrotka...


  • astheart, 11. septembra 2011 o 14:11
    Bez mléka a mouky je dost, když se těsto přestane lepit. Dáte-li mouky hodně, knedlíky budou tuhé. Takže mouku přisypávat postupně a opatrně. Dělám vždycky od oka, protože opravdu každé brambory jsou jiné.


  • evaz, 11. septembra 2011 o 15:31
    ja robím takto:1 kg uvarených zemiakov,1/2 kg hrubej muky,1 vajce,1 PL oleja,trocha soli.


  • evanaaa, 11. septembra 2011 o 15:42
    Aj ja súhlasím s Hubatou a s Astheart, pri zemiakovom ceste sa nedá písať množstvo múky, dokonca aj to, že niekto robí s hladkou, iný s polohrubou, videla som aj s hrubou. To množstvo ozaj záíleží od zemiakov, čiže dobrá rada aj pre menej skúsené - treba prisypávať a skúšať, aby nebolo ani moc hutné ani riedke.


  • evanaaa, 11. septembra 2011 o 15:43
    Pardon, veď toto cesto je s hrubou múkou, ja že s polohrubou.


  • katkat, 11. septembra 2011 o 19:06
    hned by som si dala... a mas super usmievavu varesku :)


  • olga42, 11. septembra 2011 o 19:07
    Ja dávam na pol hrubu muku a detsku krupicu,tiež nevážim podla potreby aby cesto bolo ani tvrdé ani mazlave.Robievam aj knedliky ked mi zostanu zamiaky od obeda.


  • hviezdickaz, 11. septembra 2011 o 19:33
    Dakujem :-)


  • garanco, 12. septembra 2011 o 11:55
    @tetra , skús raz bez presnej gramáže, urob cesto, ktoré by sa Ti nelepilo na ruky. No - a ak sa nevydarí, nesmúť, možno nabudúce! Chce to trochu odvahy a samostatnosti:-)))


  • dajda, 12. septembra 2011 o 14:45
    cez víkend som ich spravila asi 260 niečo išlo pod zub a ostatne do mrazničky tiež som robila od oka.Muku som dala polohrubu a bez vajca a mlieka .Robila som cesto viac krat/a od oka/,lebo by bolo zredlo-boli dobre a nerozvarali sa.


  • cica2, 15. septembra 2011 o 13:48
    krásne spracovaný recept a to úvodné foto je lákavé a krásne, už len ochutnať:))


  • hviezdickaz, 16. septembra 2011 o 20:10
    dakujem @cica2 :)))


  • diabambulka, 19. septembra 2011 o 19:50
    ahoj, vidíš sto ľudí sto chutí a aj keby sme mali rovnaký recept každý si ho upraví a urobí po svojom. Ja pridávam tiež len jedno vajíčko, mlieko nedávam vôbec, menej zemiakov a už pridám len múku a detskú krupicu v pomere 1:1 a štipku soli :-) tiž
    ež sa mi páči vareška :-) s takou je radosť variiť...


  • 3sandra3, 22. septembra 2011 o 14:15
    mne sa tiež páči vareška,,,takú som ešte nevidela, ale hlavne sa mi páčia slivkové knedličky


  • polovnicka, 20. apríla 2012 o 16:42
    juuuj..supeeer..aj my ich robíme.. :-D


  • nesi, 20. apríla 2012 o 19:18
    tetra ak Ti môžem poradiť múka sa väčšinou dáva podľa potreby koľko jej príjmu ostatné prísady


  • hviezdickaz, 20. apríla 2012 o 20:32
    vdaka za komentare :)))


  • jancam313, 20. apríla 2012 o 22:31
    prave som dojedla posledne dve....... mnam mnam


  • duglaska, 20. júna 2012 o 17:09
    Uf, tak ja som varila dnes. Som totálny začiatočník. Podľa tohto postupu mi nebolo zrejmé na akú hrúbku vyvaľkať cesto, aké veľké štvorčeky. Postup mi pripadá skôr ako babské reči na trhovisku a nie ako návod. Nakoniec ma zachránila moja veľmi dobrá známa pani. Bez jej pomoci by som bola naozaj stratená. Možno by tu mala byť poznámka aj o náročnosti receptu. Ale O.K. Dobojovala som.


  • tatranocka, 20. júna 2012 o 20:26
    @duglaska tiež som si chcela urobiť slivkové gule zo zemiakového cesta a nemala som potuchy,akú konzistenciu má mať cesto.Tak som si v Kauflande kúpila Zemiakové knedle v prášku a urobila podľa návodu.A teraz už viem.Inak na osobu ti treba 2ks stredne veľké zemiaky.Na začiatku si urob šúlance s makom.Podarí sa.


  • hviezdickaz, 21. júna 2012 o 12:20
    @duglaska- uff, zrozumitelnejsie tento recept uz napisat neviem ... je to uz na tebe,ale myslim si,ze kazdy pochopi ako sa to robi,ved je predsa jasne,ze velkost stvorcekov musis mat taku,aby si do nich zabalila slivky ... hm,a babske reci na trhovisku? Mozno by si sa mala teda niecomu poducit u tej tvojej velmi dobrej znamej pani ... asi je najvyssi cas zacat ...


  • jancam313, 17. júla 2012 o 14:25
    preco hruba muka ved to musi bit tvrde jak fras....... a mlieko????????


  • hviezdickaz, 17. júla 2012 o 14:29
    vyskusaj a uvidis @jancam313 :D


  • eff, 22. septembra 2012 o 16:01
    mnam, ideme na to! ;)


  • aankaa, 22. septembra 2012 o 16:38
    parááááááádne.....:-)))..až sa mi slinky zbiehajúúúú......a keďže tu niekto spomínal presnú gramáž,dovolím si napísať svoj recept,kde gramáž netreba .....robím z neho aj slivkové gule,aj brindzové pirohy,všetko...takže:...koľko dám polohrubej múky,toľko dám hrubej múky,presne toľko zemiakov,jedno vajíčko,soľ a vody toľko,aby bolo cesto vláčne....:-)....ak máte chuť,vyskúšajte...:-)


  • hviezdickaz, 22. septembra 2012 o 20:41
    vdaka @eff , @aankaa - som rada,ze si pridala i ten svoj receptik,ved clovek sa uci cely zivot,no nie? :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Predvianočné obdobie – magický čas kúziel a čarov
Aj keď vonku to tento rok veľmi nevyzerá na to, že by sa Vianoce blížili, predsa len, keď nazrieme do kalendára, zistíme, že tu už budú čo nevidieť. O týždeň začína prvou adventnou nedeľou advent – najmagickejšie obdobie roka.

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist