Slivkové buchty (fotorecept)

Slivkové buchty (fotorecept)
Foto: dorisa
dorisaDorisa, recept pridal: 7. novembra 2011 19:55Ďalšie jeho recepty

Recept som videla u kamarátky v časopise, hneď ma zaujal. Nezohnala som svieže slivky, tak som dala kompót.

Suroviny

15
porcií
120
minút
príprava
45
minút
na 170-180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si suroviny na buchty. V mlieku rozmiešame droždie.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 1

2

Všetky suroviny dáme do misky....
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 2

3

.....miešame (pokiaľ vládzeme)
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 3

4

... cesto prikryjeme na necháme nakysnúť.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 4

5

Potom ho preložíme na dosku ...
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 5

6

Rozvaľkáme na radielkom nakrájame štvorce( 15)
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 6

7

Takto pripravené cesto budeme plniť.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 7

8

Zlejeme šťavu z kompótu...
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 8

9

...jednotlivé kúsky sliviek kladieme na cesto...
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 9

10

....z každého urobíme buchtičku.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 10

11

Pekáč si vytrieme olejom....
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 11

12

Buchtičky pokladieme na pekáč, každú potrieme olejom, aby sa lepšie oddeľovali, po upečení.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 12

13

Po 45 minútach pečenia vo vyhriatej rúre na 170 stupňov, buchty sú upečené.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 13

14

Posypeme ich práškovým cukrom...
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 14

15

Dobrú chuť.
Slivkové buchty (fotorecept) - obrázok 15



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • hviezdickaz, 7. novembra 2011 o 20:42
    mas ich pekne,ja som sa dnes chystala na cokoladove :)


  • marianne69, 7. novembra 2011 o 21:07
    pekne sa Ti vydarili aj fotopostup je paradny,zvladne podla neho aj zaciatocna gazdinka


  • 3sandra3, 7. novembra 2011 o 21:14
    aké krásne buchty,,, nemôžem si jednu dať?


  • diabambulka, 7. novembra 2011 o 21:22
    mňááám , tie vyzerajú sureeer :-)


  • nika60, 7. novembra 2011 o 21:59
    Vyzerajú dobre , vydarili sa Ti.


  • ancicka, 7. novembra 2011 o 22:26
    na 1.


  • dorisa, 7. novembra 2011 o 23:09
    @hviezdickaz , @3sandra3 , @nika60 , @ancicka ,@diabambulka , @marianne69 Ďakujem za komentáre, teraz si dávam studené, sú lepšie,ako hneď po upečení a z čerstvých......musia byť bombové. Ja som tiež začiatočníčka, čo sa buchiet týka(veď to aj vidieť)


  • mariaklara, 8. novembra 2011 o 01:49
    1, no a hviezdičku tam neviem dať. Ty, že si začiatočníčka, ty macherka vo varení a pečení. @dorisa , spomínaš si, hľadala som tie srdiečkové piškóty, do dnes som ich nezohnala, ale 17. nov. idem do Poľska, dúfam. že ich tam kúpim.


  • danculka, 8. novembra 2011 o 07:35
    super buchty....


  • medovnicek, 8. novembra 2011 o 09:00
    Krásne buchty


  • vierik, 8. novembra 2011 o 09:11
    @doriska si ma navnadila s nimi,máš ich pekné...neviem,neviem či neupečiem,ale tvarohové....:-)


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 09:30
    @mariaklara , ak nezoženieš, v zh ich stále majú, možem ti poslat. Nie nie som macherka, na kysnuté cesto som len začiatočníčka, všetko, čo je z kysnutého cesta na jedenie kupujem v obchode. Ďakujem za uznanie, snažila som sa. @danculka , @medovnicek , @vierik , aj Vám ďakujem za komentáriky.


  • myalab, 8. novembra 2011 o 09:44
    @dorisa , ak vies taketo paradne buchty, tak s knedlou nemas tiez ziadny problem. Ja som este pred par rokmi tiez nemala odvahu a teraz su knedle moja najoblubenejsia praca. Robot vymiesi, rura napari, ja len sformujem a vlozim do rury... Ale pokojne mozes aj v parnom hrnci, pripadne na rajnici vo vode alebo aj na platne nad pomaly vriacou vodou...


  • renama, 8. novembra 2011 o 09:47
    sú krásne, hneď by som si jednu dala ;)


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 09:49
    @myalab , no, musím niekedy naozaj vyskúšať...tak na nečisto:) Všetko príslušenstvo mám, len sa do toho pustiť. Potom sa ozvem,ako to dopadlo:) Ďakujeeeeeeeeeeeeeeem


  • 1vlasticka, 8. novembra 2011 o 09:52
    mnam buchticky ake su pekne


  • duschko, 8. novembra 2011 o 10:22
    Velmi pekne buchticky, ani sa nechce verit tvojim slovam o zaciatocnicke v obblasti kysnuteho cesta. Pisem to len preto, lebo som na tom skoro podobne. Ked som pred casom kupil DP tak prva reakcia manzelky bola, ked si si kupil tak aj rob. Vdaka vareche a vsetkym prispievatelom varechy uz s kysnutym cestom nie je taky problem ako sa videl na zaciatku. V niektorom recepte som cital, ze buchticky treba potriet vymiesanym zltkom v oleji. Vyskusaj, budu este krajsie. Ukladam do mkk.


  • duschko, 8. novembra 2011 o 10:28
    Dorisa:Co sa tyka knedli tak je to este jednoduchsie ako buchty. Robim podla receptu z varechy - Knedla z domacej pekarnicky - od toho casu som knedlu v obchode nekupil.


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 10:29
    @duschko , ja som vymastila olejom aj boky, tak sa dali pekne oddeliť, a som aj hľadala v receptoch, či mam vajcom potrieť, alebo nie. Tá pekárnička , to je dar,že??? ďakujem za príspevok aj rady.


  • akeber, 8. novembra 2011 o 10:30
    mňam dala by som.... si sú krásne , perfektne nafotené 1*


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 10:30
    @1vlasticka , ďakujem za komentár.


  • orchidea, 8. novembra 2011 o 10:37
    Pridávam sa k všetkým pochvalám, vydarili sa ti krásne a so slivkami, tak to som ešte nerobila, musím to napraviť. Určite vyskúšam, ja pekávam kysnuté cesto každý týždeň, už viem, čo to bude tento týždeň.


  • stella33, 8. novembra 2011 o 10:55
    už sa pečú...


  • jerica, 8. novembra 2011 o 10:58
    @dorisa dobrý receptík na dobré buchtičky:-)) Buchty robievam raz do roka , máme radšej záviny ale čo nie je , môže byť. So slivkami som nepoznala , len lekvárové , dobre využité slivky z kompótu.


  • astheart, 8. novembra 2011 o 12:40
    Já se předem omlouvám, že jsem takový vrtal. Ale nechybí ti tam špetka soli? Kynuté neosolené těsto se skoro nedá jíst......


  • astheart, 8. novembra 2011 o 12:41
    Vypadají super a mám na ně taky chuť!


  • tinca, 8. novembra 2011 o 12:52
    @dorisa všetko tu už bolo povedané, máš ich utešené. Čo sa týka potierania doriska robila správne,kysnuté cesto sa nemá potierať rozšľahaným vajcom, ale tukom ja potieram rozpusteným maslom


  • tothka, 8. novembra 2011 o 13:12
    Buchty sú skutočné krásne, čo sa týka potierania pridávam sa k @tinca
    záviny a buchty potieram roztopeným maslom, majú potom krajšiu farbu


  • huck, 8. novembra 2011 o 13:22
    Nadherne buchtičky! Čo by som teraz dala aspon za jednuuu! Mnaam. Ukladam receptik!!


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 14:06
    Je Vás toľko veľa, varecháčov, čo ste mi vyjadrili poklonu k mojim buchtám, že nemôžem všetkých menovať. Ďakujem, keď som ich videla v časopise, hneď som vedela, že ich musím upiecť.


  • vierik, 8. novembra 2011 o 15:07
    @doriska a dobre si urobila,vidíš čo dokážu obyčajné buchty :-)
    Ja som tiež dnes piekla,ale tie tvarohové,a tiež pred pečením potieram len tukom,a po upečení rozmiešam tuk s mliekom a tým potrem a zakryjem utierkou,aby sa odparili.


  • ola111, 8. novembra 2011 o 18:03
    Buchty ako maľované:-)))


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 19:33
    @vierik , @ola111 , ďakujem za komentáre.


  • anonym1983, 8. novembra 2011 o 20:00
    DORISA? Môžem sa spýtať, prečo vkladáš 2x taký istý recept, iba s inou plnkou?( » varecha.pravda.sk/recepty/lekvarove-buchty-fotorecept/183...
    )


  • miskam, 8. novembra 2011 o 21:29
    Dorisa je namakana, ta sem hocico neda. a teraz mi narobila take chute..co mam zacat piect po Zumbe??:):)


  • dorisa, 8. novembra 2011 o 21:38
    @anonym1983 ,nemyslím si, že je to ten istý recept. Kysnuté cesto, tam veľa nevymyslíš, suroviny sú skoro vždy tie isté,len s malou obmenou a hlavne s iným postupom a v tomto prípade aj plnkou. Ďakujem Ti za záujem o moje recepty, @miskam , odporúčam tieto buchtičky a ďakujem za komentár.


  • bejaja, 9. novembra 2011 o 20:02
    museli byť určite výborné....


  • dorisa, 9. novembra 2011 o 20:13
    @bejaja , boli, také inakšie. Ďakujem za komentár.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Tlučková vám dá posledný diktát. Na konci vás čaká prekvapenie
- Inzercia -
Naposledy v tomto roku sa môžete vrátiť do virtuálnej triedy, ktorej vládne Zuzana Tlučková. Prísna pedagogička aj v posledných predvianočných dňoch rozčúlená opravuje diktáty.

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist