Slivková zmrzlina - naša najlepšia fotorecept

renama - fotkarenama, 8. augusta 2014
Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept)
Foto: renama

Dostali sme slivky, nechcelo sa mi v tom teple zavárať, niečo šlo do mrazničky, niečo na koláč..............a keďže bolo veľmi teplo skúsila som zmrzlinu. Zobraziť celý popisDostali sme slivky, nechcelo sa mi v tom teple zavárať, niečo šlo do mrazničky, niečo na koláč..............a keďže bolo veľmi teplo skúsila som zmrzlinu. Ujo Google mi ponúkal len s alkoholom, či vajíčkami, ja som chcela pre deti niečo rýchle a chutné :) po prvej skúšobnej dávke som hneď robila druhú a tú som už aj nafotila.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

270 g
70 ml
100 g
250 ml




Postup

  1. 1

    Slivky umyjeme, odkôstkujeme, podlejeme troškou vody a podusíme cca 30 min. Záleží to od toho, aké sú tvrdé. Ja som mala krásne tvrdé slivky vhodné na zaváranie :)

    Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vypneme a pridáme trstinový cukor. Môžete aj med, či klasický cukor, komu čo chutí. Pridávajte podľa chuti. Keďže ja som mala slivky kyslejšie, dala som viac cukru. Ak budú sladučké, nemusí tam ísť toľko. Premiešame, cukor sa rozpustí a necháme vychladnúť.

    Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí slivky ponorným mixérom mixujeme a v druhej nádobe vyšľaháme šľahačku. Nemusí byť úplne tuhá, stačí, ak bude mať rovnakú konzistenciu ako slivky. Šľahačku pridáme k slivkovej mase a premiešame.

    Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A už je zmrzlina pripravená na zmrazenie. Niekde som čítala, že ak sa dá mraziť zmrzlina, je potrebné ju každú polhodinu premiešať. Priznám sa, premiešala som len dvakrát, zabudla som na ňu ;) Prvýkrát som premiešala po hodine a ochutnala, čo som robiť nemala. Úžasná chuť. Pribehli hneď moje malé "kobylky" a keď videli, že mama už ochutnáva, nevedeli prestať ani oni. Prvá naša slivková zmrzlina keď poriadne ztuhla ostala len na jednu dávku, všetko sme s deťmi vyjedli, keď sme premiešavali :) Takže odporúčam neochutnávať. ;) Dobrú chuť :)

    Slivková zmrzlina - naša najlepšia (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

mariamka
prvykrat vidim, citam slivkovu zmrzlinu!! uzasne uz z toho precitku, si ma normalne navnadila, budu slivky, vyskusam :)
1x renama
ochino
Super tá sa mi páči .Jednoduché a zdravé a hlavne Slovenské.
Kam sa hrabú na nás Taliani. Určite vyskúšam.
1x renama
nela88
dnes sme vyskúšali, mala som mrazené slivky, cukru menej, zato ale jedna čokoláda Rumba / manžel má rád iba čokoládovú zmrzlinu/. Bola fantastická, ďakujem za recept
1x renama
havino
že slivková, no čo by nie, tento spôsob robím s ovocím čo ma manžel má rád, ale tiež zabúdam premiešavať, páči sa mi
1x renama
renama
@nela88 asi máme rovnakých manželov, pretože aj on len čokoládovú, ale tu som bola prekvapená ako mi vychválil slivkovú :) Môj má tiež veľmi rád Rumbu, tak nabudúce podľa Teba ;)
eviana
@renama , u nás je už po slivkách, ale tento recept si veru do zmrzlinkový odložím, bolo by hriechom neskúsiť... a páči sa mi aj kombinácia s rumbou od @nela88 , vďaka dievčatá... a jasných 5* za skvelý nápad ;)
1x renama
evanaaa
Tak toto je ďalšia skvelá mrazená pochúťka do mojej zbierky, takú ešte nemám. My síce rumbu nemôžeme, ale trochu rumu do nej na príchuť ano, aj keď alkohol vôbec nepijeme, alebo rozdelím na dve polovice a do druhej dám zasa trochu škorice. Budem experimentovať. Dobrá inšpirácia, @renama , vďaka.
1x renama




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia