Slivková omáčka

tincaTinca, recept pridal: 14. marca 2010 14:25Ďalšie jeho recepty

Robím ju väčšinom ku kuracím steakom.

Suroviny

5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

1 pohár 0,7 dcl vykôstkovaného slivkového kompótu nalejeme aj so šťavou do nádoby. Pridáme 2 PL medu, 1 PL cukru, nakrájaný olúpaný citrón, škoricu a klinčeky dľa chuti.

2

Varíme až kým zmes nezhustne. Je dobre ak zostanú kúsky sliviek. Uvarené odstavíme a prilejeme 4 cl rumu. /Počas varenia stále miešame,aby omáčka neprihorela/

3

Rada navyše: Takto robím aj višňovú omáčku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • gittka, 15. marca 2010 o 17:39
    myclim,že ich skúsim k divine


  • gittka, 15. marca 2010 o 17:40
    myslim,že ich skúsim k divine


  • oblizprst, 15. marca 2010 o 18:29
    To vyzerá vynikajúco, a keď si predstavím divinku! Mňam, mňam!


  • pikica, 23. februára 2012 o 14:15
    ahoj...tie kuracie prsia možem nakrajat aj na pasiky?urobit ich na oleji z steakovym korenim a potom poliat tou omačkou? A priloha? Ryža alebo hranolky?


  • tinca, 24. februára 2012 o 09:09
    @pikica kľudne môžeš,ja mám radšej plátky a čo sa týka prílohy okrem zemiakovej kaše všetko,lebo s kašou by to bola brečka,myslím, že tá sa nehodí. Ja robím aj pečené zemiaky k tomu.


  • dejdril, 14. októbra 2012 o 09:27
    ahoj..... ja robím túto omáčku k údenému varenému mäsu s knedľou




  • tinca, 14. októbra 2012 o 15:35
    @dejdril omáčka je výborná aj k pečeným kačacím prsiam, jedna báseň, môže sa robiť aj z čerstvých sliviek, o to je lepšia.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Pastierska kapsa
Do poroty ľubľanských medzinárodných konkurzov vína chodím už viac ako tridsať rokov. Spoznal som tam veľa znalcov skvelých vín i jedál.

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 19/2015: Jar na tanieri Jar na tanieri
Časopis Varecha vo štvrtok 7. mája v denníku Pravda.


TOPlist