Slivková omáčka

tincaTinca, recept pridal: 14. marca 2010 14:25Ďalšie jeho recepty

Robím ju väčšinom ku kuracím steakom.

Suroviny

5
minút
príprava
15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

1 pohár 0,7 dcl vykôstkovaného slivkového kompótu nalejeme aj so šťavou do nádoby. Pridáme 2 PL medu, 1 PL cukru, nakrájaný olúpaný citrón, škoricu a klinčeky dľa chuti.

2

Varíme až kým zmes nezhustne. Je dobre ak zostanú kúsky sliviek. Uvarené odstavíme a prilejeme 4 cl rumu. /Počas varenia stále miešame,aby omáčka neprihorela/

3

Rada navyše: Takto robím aj višňovú omáčku.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • gittka, 15. marca 2010 o 17:39
    myclim,že ich skúsim k divine


  • gittka, 15. marca 2010 o 17:40
    myslim,že ich skúsim k divine


  • oblizprst, 15. marca 2010 o 18:29
    To vyzerá vynikajúco, a keď si predstavím divinku! Mňam, mňam!


  • pikica, 23. februára 2012 o 14:15
    ahoj...tie kuracie prsia možem nakrajat aj na pasiky?urobit ich na oleji z steakovym korenim a potom poliat tou omačkou? A priloha? Ryža alebo hranolky?


  • tinca, 24. februára 2012 o 09:09
    @pikica kľudne môžeš,ja mám radšej plátky a čo sa týka prílohy okrem zemiakovej kaše všetko,lebo s kašou by to bola brečka,myslím, že tá sa nehodí. Ja robím aj pečené zemiaky k tomu.


  • dejdril, 14. októbra 2012 o 09:27
    ahoj..... ja robím túto omáčku k údenému varenému mäsu s knedľou




  • tinca, 14. októbra 2012 o 15:35
    @dejdril omáčka je výborná aj k pečeným kačacím prsiam, jedna báseň, môže sa robiť aj z čerstvých sliviek, o to je lepšia.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a na kyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist