Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke

Martin Kurhajec
šéfkuchár hotela Solisko v Štrbskom Plese, 25. marca 2012
Slivkou plnená panenka na šípkovej omáčke
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
5 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g
150 g
100 g




Postup

  1. 1

    Deň vopred zalejeme sušené slivky tokajským vínkom (môžeme aj iným, ale tokajské dá mäsu tú správnu sladkastú chuť). Bravčovú panenku očistíme a prešpikujeme sušenými slivkami.

  2. 2

    Na panvicu dáme trošku oleja na ktorom panenku rýchlo opečieme zo všetkých strán. preložíme ju do pekáča a pečieme ešte 10–15 minút.

  3. 3

    Na panvičku, na ktorej sa piekla panenka, pridáme troška múky a šípkový lekvár. Vznikne omáčka, ktorú podľa potreby rozriedime zeleninovým vývarom a dochutíme soľou a čiernym korením. Na tanier naservírujeme šípkovú omáčku a na omáčku poukladáme rezne z mäsa. Dekorujeme bylinkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia