Slimáky z medového cesta fotorecept

zuzanka1367 - fotkazuzanka1367, 11. mája 2014

Recept som našla na stránke " nazjedenie" Dobrá obmena klasického kysnutého cesta, pri pečení krásne voňalo a po upečení aj chutilo...

18
porcií
30 minút
príprava
15-17 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g
20 g
120 g
1 ks
2 lyžice
150
1 ks
štipka
štipka
Plnka:
50 g
50 g
100 g
1 balíček
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Z mlieka a droždia spravíme kvások, pridáme múku, vajce, med, kardamon, škoricový cukor, maslo a vymiesime cesto. Necháme ho asi 50 minút kysnúť na teplom mieste.

    Slimáky z medového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Počas kysnutia si pripravíme plnku. Sušené ovocie máme zaliate rumom. Marcipán nakrájame na menšie kúsky a zmiešame s marhuľovým lekvárom. Ja som mala hustý domáci tak som ho trochu nahriala, aby sa plnka ľahšie vymiešala.

    Slimáky z medového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nakysnuté cesto preložíme na múkou vysypanú podložku a rozvaľkáme. Cesto natrieme lekvárovo-marcipánovou plnkou, z namočeného ovocia zlejeme rum, rozložíme rovnomerne na cesto a pridáme podrvené orechy.

    Slimáky z medového cesta (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Naplnené cesto zrolujeme a krájame z neho asi tak 2cm rolády, ktoré prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Toto išlo trošku horšie, lebo cesto je jemné, ale zúbkovaným nožíkom sa to celkom podarilo...

    Slimáky z medového cesta (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Z cesta som nakrájala 18 kúskov slimákov, vložíme do predhriatej rúry piecť. Je to dosť sladké, netreba pridávať žiaden cukor, prípadne použiť do plnky kyslejší lekvár.

Diskusia k receptu

eviana
Krásne slimáčiky si spravila, viem si predstaviť ich skvelú vôňu. Veľmi chválim použitie špaldovej múky... určite by mi chutili :)
rain333
fíha, marcipán mám rada a niečo takéto by ma veru nenapadlo. Krásny recept, ukladám, vyskúšam :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia