Slimáky z lístkového cesta

zuzana1407 - bez fotkyzuzana1407, 8. februára 2013

Tento recept mám rada, lebo ho radím do kategórie "čo chladnička dala" výborné k vínu, pivu alebo len tak.. Suroviny môžete nahrádzať napr. pridať na Zobraziť celý popisTento recept mám rada, lebo ho radím do kategórie "čo chladnička dala" výborné k vínu, pivu alebo len tak.. Suroviny môžete nahrádzať napr. pridať na nastrúhaný syr, fetu, salamu, cibulu, slaniku...

15 minút
príprava
10-15 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks (črievkový)
1 strúčik
 alebo soľ
 alebo pizza korenie
15 dkg
1 balíček




Postup

  1. 1

    V miske zmiešame kyslú smotanu, cesnak a črievko.

  2. 2

    Na vyvaľkané cesto natrieme zmes z kyslej smotany, cesnaku a črievka po celej ploche -rovnomerne. Na natretú zmes poukladame platky šunky, posolime, pripadne posypeme vegetou a oreganom. Celé to zrolujeme a krájame na kolieska hrúbky cca 0,5 cm môžeme aj hrubšie. na odkrojené koliesko položíme ešte olivu (nemusí byť).

  3. 3

    Ukladame na plech a pečieme vo vyhriatej rúre.

Diskusia k receptu

evka73
Môj recept je vždy rozvaľkať cesto, potrieť kečup, poukladať salámu , (suchú alebo šunkovú) a plátkový syr... rozvinúť a potrieť žltkom... Vždy chutí skvele :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia