Slimáky z lístkového cesta

vaja26Vaja26, 47 ročná žena, Trnava, recept pridala: 2. októbra 2010 9:47Ďalšie jej recepty

Suroviny

50 ks
porcií
75
minút
príprava
20-25
minút
na 18O °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z bambínom a natrieme ho na cesto. Posypeme korením a vegetou.naukladáme šunkovú salámu a na salámu plákový najlepšie udený syr. cesto zrulujeme a necháme v chladničke stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame na 1 cm hrubé kusy a poukladáme na pečiaci papier.potrieme so žĺtkom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút alebo niečo viac.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zsuzsu, 2. októbra 2010 o 20:41
    super dobrota,len rýchlo sa mína... :))
    a ide to aj bez papiera na pečenie,lebo to lístkové cesto je dosť mastné,mne sa to ešte nikdy nepripieklo,pekne idú "odlepiť" z plechu. ešte by som dodala,ako ich naukladať,že nie veľmi blízko seba,možno sa budú pokúšať aj úplní začiatočníci...


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 09:58
    ja vzdy iba trosku osolim plech ked toto robim...je to dobre ale ma to zivotnost asi 15 minut :D


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:45
    @zsuzsu ,určite vyskúšam a to robíš dve rolky,že?


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:46
    no však určite:d


  • nika72, 3. októbra 2010 o 14:07
    ja davam papier na pečenie nieje toľko roboty z umývaním plechu...:o),lebo syr,keď povyteka to sa lepí.


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 17:54
    nika72 : aj to je pravda :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Modranské rakvičky
Nebojte sa, nepôjdeme na kar. „Po rozum“ pôjdeme do kuchyne Aničky Horáčkovej do Sudoměříc.

Červená grilovačka
Grilovanie (vraj) umožňuje šetrnejšiu prípravu potravín ako klasické vyprážanie alebo pečenie.

Šéfkuchár Oldřich Sahajdák: Chceme mať reštauráciu plnú spokojných ľudí
Pražská reštaurácia La Degustation Bohême Bourgeoise, v ktorej je šéfkuchárom a spolumajiteľom Oldřich Sahajdák, získala Michelinovu hviezdu prvý krát v roku 2012 a od tej doby si prestížne ocenenie každý rok obhájila.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 32/2015: Kuracina Kuracina
Časopis Varecha v piatok 7. júla v denníku Pravda.


TOPlist