Slimáky z lístkového cesta

vaja26Vaja26, recept pridal: 2. októbra 2010 9:47Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50 ks
porcií
75
minút
príprava
20-25
minút
na 18O °C

Postup prípravy receptu

1

Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z bambínom a natrieme ho na cesto. Posypeme korením a vegetou.naukladáme šunkovú salámu a na salámu plákový najlepšie udený syr. cesto zrulujeme a necháme v chladničke stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame na 1 cm hrubé kusy a poukladáme na pečiaci papier.potrieme so žĺtkom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút alebo niečo viac.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • zsuzsu, 2. októbra 2010 o 20:41
    super dobrota,len rýchlo sa mína... :))
    a ide to aj bez papiera na pečenie,lebo to lístkové cesto je dosť mastné,mne sa to ešte nikdy nepripieklo,pekne idú "odlepiť" z plechu. ešte by som dodala,ako ich naukladať,že nie veľmi blízko seba,možno sa budú pokúšať aj úplní začiatočníci...


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 09:58
    ja vzdy iba trosku osolim plech ked toto robim...je to dobre ale ma to zivotnost asi 15 minut :D


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:45
    @zsuzsu ,určite vyskúšam a to robíš dve rolky,že?


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:46
    no však určite:d


  • nika72, 3. októbra 2010 o 14:07
    ja davam papier na pečenie nieje toľko roboty z umývaním plechu...:o),lebo syr,keď povyteka to sa lepí.


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 17:54
    nika72 : aj to je pravda :)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist