Slimáky z lístkového cesta

vaja26Vaja26, recept pridal: 2. októbra 2010 9:47Ďalšie jeho recepty

Suroviny

50 ks
porcií
75
minút
príprava
20-25
minút
na 18O °C

Postup prípravy receptu

Lístkové cesto si vyváľkáme na dva pláty o priemere 30x40 cm. Pochúťkovú smotanu si rozmiešame z bambínom a natrieme ho na cesto. Posypeme korením a vegetou.naukladáme šunkovú salámu a na salámu plákový najlepšie udený syr. cesto zrulujeme a necháme v chladničke stuhnúť.Po stuhnutí nakrájame na 1 cm hrubé kusy a poukladáme na pečiaci papier.potrieme so žĺtkom a upečieme vo vopred vyhriatej rúre asi 20 minút alebo niečo viac.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

6 komentárov k receptu
  • zsuzsu, 2. októbra 2010 o 20:41
    super dobrota,len rýchlo sa mína... :))
    a ide to aj bez papiera na pečenie,lebo to lístkové cesto je dosť mastné,mne sa to ešte nikdy nepripieklo,pekne idú "odlepiť" z plechu. ešte by som dodala,ako ich naukladať,že nie veľmi blízko seba,možno sa budú pokúšať aj úplní začiatočníci...


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 09:58
    ja vzdy iba trosku osolim plech ked toto robim...je to dobre ale ma to zivotnost asi 15 minut :D


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:45
    @zsuzsu ,určite vyskúšam a to robíš dve rolky,že?


  • tonka1951, 3. októbra 2010 o 11:46
    no však určite:d


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 2 komentárov)
  • nika72, 3. októbra 2010 o 14:07
    ja davam papier na pečenie nieje toľko roboty z umývaním plechu...:o),lebo syr,keď povyteka to sa lepí.


  • mamina2, 3. októbra 2010 o 17:54
    nika72 : aj to je pravda :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist