Slimáky so sušenými paradajkami v oleji fotorecept

marienka44 - fotkamarienka44, 25. mája 2013

Minule som sledovala Dámsky klub na STV1 a tam prítomný kuchár pripravoval tieto slané slimáky. On ich nazval Osie hniezda, ale mne sa to Zobraziť celý popisMinule som sledovala Dámsky klub na STV1 a tam prítomný kuchár pripravoval tieto slané slimáky. On ich nazval Osie hniezda, ale mne sa to nepáči. Osie hniezda sú predsa sladké.

16
porcií
30 minút
príprava
15-18 minút
na 250/180 °C

Suroviny

0,5 ks
1 ks
Náplň:
0,5 bal. v skle
50 g




Postup

  1. 1

    V noci som si vytiahla z mrazničky 1 balenie lístkového cesta. Po rozmrazeni som ho prekrojila na polovicku, vyvaľkala natenko na obdĺžnik, potrela rozmixovanými sušenými paradajkami. Kúpila som ich včera v Lidli. Je to malý pohárik, hmotnosť pevného podielu je 140 g, zn. Baresa. Do mixéra som dala celý obsah pohára, aj s olivovým olejom, ktorý je jeho súčasťou. Prichutila som masu trochu soľou a bylinkami na pizzu. Mám pravú taliansku zmes: oregáno, bazalka, tymián, rozmarín, šalvia. Nemusia byť žiadne bylinky, ani kuchár nedával. Z druhej polovičky cesta som urobila šamróny 11 ks, lebo mám veľa bielkov v chladničke. Budú k nedeľnému obedu. Na tento poter som rovnomerne nasypala strúhaný syr Grana Padano. Môže byť ľubovolný syr postrúhaný na väčších okách. Ja som mala syr už načatý, takže 100 g to nebolo, ako je uvedené na obale.

    Slimáky so sušenými paradajkami v oleji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som zrolovala, nie veľmi na tesno a pokrájala som to na kolieska o hrúbke asi 1,5-2 cm. Položiť reznou plochou na plech vystlaný papierom. Keďže sa jedná o lístkové cesto, doporučuje sa pred vložením do rúry plech dať do chaldničky a tesne pred pečením plech pofŕkať studenou vodou, aby sa vytvorila para. Potrieť rozšľahaným vajíčkom, aj boky. V telke kuchár na vrch slimáka položil lyžičku Harisy z Tuniska. Je to pasta z paprík. Niekde mám uložený aj veľmi starý recept na jej prípravu. Je to pracné, robila som dávno, keď som bola ešte mladá. :-)

    Slimáky so sušenými paradajkami v oleji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piecť najprv pri 250° C, po chvíli stíšiť teplotu na 180°C a dopiecť do bledohneda. Každý pozná svoju rúru, takže čas je len orientačný. Po upečení dať vychladnúť na mriežku. Mriežku som podložila novinami, nakoľko pečiaci papier bol veľmi mastný od vytekajúceho oleja z náplne. Možno som to prehnala s tou náplňou. Vlastne som to robila prvýkrát, rada skúšam nové recepty. Ideálne na posedenie pri vínku.

    Slimáky so sušenými paradajkami v oleji (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

marlenka
Milá Marienka,tie paradajky veľmi dobre poznám,patria medzi moje top delikatesy,potešila si ma týmto receptom,čoskoro ho vyskušam,možno aj zajtra,listkove cesto mam v mrazničke.skšala som aj ine druhy sušených paradajok,ale nie su take dobre ako zn.baresa
medovnicek
môžu byť výborné, tie rozmixované paradajky som ešte nevidela, musím sa po nich popozerať a veru mohla by si pridať recept aj na tú Harisu:)
3sandra3
aj ja si dávam recept do kk,,, páči sa mi,,, chuťovo to musí byť výborné
perla61
Teším sa tomuto receptu, lebo mám v chladničke ešte sušené paradajky vlastnej výroby a už som sa bála, že vyjdú "navnivoč", no toto bude určite chutiť všetkým. Len mám jeden malý problém a to je vysoká sádra na nohe,len dúfam, že sa jej už čoskoro zbavím.Zdravím všetkých varecháčov-ky, až teraz soim sa dostala k pc.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia