Sliepka na záhorácky spôsob

Autor receptu: redakcia

2
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky. Polovicu sliepky osolíme a opečieme dozlatista na panvici v troške oleja. Vyberieme a vložíme do zapekacej misky.
  2. Do tej istej panvice dáme zeleninu, sprudka ju urestujeme, pridáme hrudku masla, podlejeme bielym vínom. Zmesou prelejeme sliepku, zakryjeme a vložíme na hodinu do rúry vyhriatej na 180 °C. Po dopečení preložíme sliepku na menší plech a pečieme odokrytú ďalších 10 minút dohneda.
  3. Medzitým z výpeku odlejeme vyzrážaný tuk, zeleninu dáme na panvicu, pridáme na kúsky nakrájanú očistenú špargľu, podlejeme smotanou a bielym vínom. Keď celá zmes prejde varom, dochutíme ju soľou a korením. Odporúčaná príloha: zemiaková kaša.