Slávnostná vanilková bábovka

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 27. januára 2016
Slávnostná vanilková bábovka
Foto: droetker

Komerčný recept

16
porcií
40 minút
príprava
50 minút
na 180/160 °C

Suroviny

Na cesto:
250 g zmäknuté (alebo margarín)
175 g
1 bal.
 štipka
4 ks
200 g
50 g
1/2 bal.
4 PL
Na náplň:
1 bal.
200 ml studené
2-3 PL
125 g zmäknuté
Na pokvapkanie:
3 PL
Na ozdobenie:
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Ešte potrebujeme: bábovkovú formu (Ø 23 cm), papier na pečenie.

  2. 2

    Na prípravu cesta vyšľaháme maslo alebo margarín elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dohladka. Postupne za stáleho miešania pridáme cukor, vanilínový cukor, soľ a vajcia. Každé vajce šľaháme na najvyššom stupni po dobu asi ½ minúty. Zmiešame múku, škrob a kypriaci prášok a striedavo s mliekom zašľaháme na strednom stupni dohladka. Cestom naplníme vymastenú a múkou vysypanú formu a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

  3. 3

    Elektrická rúra:180°C, Teplovzdušná rúra: 160°C, Plynová rúra: stupeň 3. Doba pečenia: asi 50 minút.

  4. 4

    Bábovku necháme na 10 minútach mierne vychladnúť. Vyklopíme na kuchynskú mrížku a necháme úplne vychladnúť

  5. 5

    Na prípravu náplne pripravíme krémovú náplň s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. 1/3 krému odoberieme na neskoršie použitie.

  6. 6

    Bábovku trikrát pozdĺžne rozrežeme. Každý diel korpusu položíme na podnos a pokvapkáme asi 1 PL rumu (okrem vrchného dielu korpusu). Spojíme krémom a zostavíme bábovku. Povrch bábovky potrieme zvyšnou 1/3 krému

  7. 7

    Na ozdobenie pripravíme obe polevy podľa návodu na obale. Nalejeme striedavo na papier na pečenie tak, aby sa polevy dotýkali a necháme zatuhnúť. Pomocou kávovej lyžičky tvoríme hoblinky a ozdobíme povrch bábovky. Uložíme najmenej na 2 hodiny do chladničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia