Slávnostná mangová torta

marymelb7 - fotkamarymelb7, 11. decembra 2013
Slávnostná mangová torta
Foto: marymelb7

Túto tortu som robila na Vianoce ,bola v časopise z dosť náročnou cukrárskou technologiou, preto som si to zjednodušila. Korpus môže byť hociaký. Zobraziť celý popisTúto tortu som robila na Vianoce ,bola v časopise z dosť náročnou cukrárskou technologiou, preto som si to zjednodušila. Korpus môže byť hociaký. Skúsené kuchárky si urobia korpus podľa vlastnej chuti.

Suroviny

Cesto:
6 ks
200 g
50 g
1 ks
250 g
1 ČL
Plnka:
1 ks
Ozdoba:
3 ks na sneh
200 g
1 ČL




Postup

  1. 1

    Žľtka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mandľovú múčku, múku a vanilku, nakoniec tuhy sneh. Upečieme v strede rúry asi 35 minút. Odporúčam otestovať špajdľou či je cesto upečené.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozrežieme na 3 diely potrieme šlahačkou a na tenké plátky pokrájané mango poukladáme, potrieme na tenko zase šlahačkou. Naplnenú tortu dáme vychladiť.

  3. 3

    Z bielkov a cukru vyšlaháme tuhý sneh, pridáme vanilku, ja som hladkým nožom potrela celú tortu a vidličkou urobila na bokoch čiarky, alebo cukrárskym vreckom ľubovoľne ozdobíme tortu. Sneh opálime cukrárskou flambovacou lampou a ozdobíme mangom a jedlymi kvetmi. Keď nemáte lampu ozdobiť sa dá aj inak: bielou šľahačkou a poprášiť kakaom, alebo tvarohovou citrónovou polevou.....

    Slávnostná mangová torta - obrázok 3

Diskusia k receptu

julica
Waau, je prekrásna! blahoželám k chytrému a efektívnemu riešeniu.
tatranocka
Robiť ju asi nebudem (som keksová),ale ***** si zaslúžiš.Nádherná...
frezia
Je prekrasna, elegantna, urcite vyborna a tie kvietky... Nema chybu! To je torta na 5 *
amelie
torta vyzerá úplne rozprávkovo, ingrediencie lákavo, nemám v repertoári veľa tort, ale toto bude jedna z nich:-) 5*
pusta
to je úžasná torta, vynikajúce ingrediencie, perfektne a zrozumiteľne spracovaný postup, nádherné foto.
skláňam sa s obdivom a blahoželám!!!
mango zbožňujem :-)
5 hviezdičiek za skvelú prácu :-)))))
eviana
Woooou... sánka dolu, naozaj prekrásna torta. Tiež sa o týždeň chystám piecť tortu s mangom, ale na takúto by som si netrúfla... ale naozaj máš môj obrovský obdiv a 5* jasných... úžasný úvodný recept :)
elysa
sánka padla aj mne- krásna torta 5*****
havino
krásna, prekrásna, ja idem ježiškovi dopísať asi, že flambovaciu pištol, mala som v pláne, ale som upustila, že kolko krát do roka už len budem flambovať a zas varecha zauradovala a takéto recepty a už viem, že veru viac krát do roka, 5* ti je málo
marymelb7
Ďakujem všetkým za krásne komentáre!!
Torta je veľmi ľahko robiť , ten opálený bielok tomu dáva najväčší efekt. Keď tú pištoľ použiješ iba raz do roka stojí to za to, to by mohol vedieť už aj Ježiško? Dúfam že si bola poslušná????
tatranocka
Žienky,včera som videla v KIK-u (nie Kika,KiK) maličké šikovné opaľovacie pištoľky na plyn.Službu urobí,miesto nezaberie a stojí pár €.
alex37
tatranocka, kolko stoji? /cca/ ci to zvladne penazenka mojej dcery /studentky/ ako vianocny darcek :-)
eviana
@tatranocka , @alex - práve som prišla z KIK-u a kúpila som si. Najprv taký akože zapalovač, čo chrlí oheň akurát vhodný na to, ale keď som ho zaplatila, tak som našla ešte aj tú pištolku na karamelizovanie a stojí 3,19 EUR presne :) @tatranocka , ďakujem za super tip :)
Idem odfotiť a vložím ako to vyzerá a v akom to je balení.
jerica
perfektnéé, nemám slov, určite ukladám , hviezdičky sú tam už automaticky:-)
marymelb7
Ďakujem Vám všetkým za komentáre a hviezdičky.
Tatranocka na to že máš "100" rokov, tak si veľmi zbehlá, dnes sú tie pištole k dostaniu a cenovo prístupné aj ja mám iba takú lacnú " hračkársku".
tatranocka
@Marymelb7 to vieš,že nemám 100 rokov,ale bola som tu terčom útokov kvôli veku,ktorý som tam mala,tak som to zrušila,ach jaj...Veď nepodstatné (niektorí si myslia,že vek ich oprávňuje nerešpektovať názory mladších ako oni).
marymelb7
Viem že ich nemáš, hlavná vec že si našla flambovaciu pištoľ a poradila iným, tým pádom si môžu skrášliť Vianoce. Ďakujeeeeem!
marika9
Chystám sa na ňu dlhšie, tak som definitívne rozhodla, že si na nej pochutíme na Veľkú noc. Len tej šľahačky sa mi zdá málo. Ja by som použila1 l.
marymelb7
Keď je cesto trojdielne, tak plnka je 2x, to úplne stačí 0,5 l šľahačky , ale môže byt aj viac. Ja som ju robila aj malinovú, lebo mangová je veľmi sladká!@Marika9 (4.3.2016 10:20)
marienka44
@Marymelb7 , u nás predávajú šľahač. smotanu v 250 ml téglikoch. Preto tá obava ohľadom množstva šľahačky.
Nerozumiem bodu 2. Treba každý plát natrieť šľahačkou a zakaždým klásť na každú vrstvu mango? A na zaver potrieť vrch šľahačkou? Asi je to tak myslené.
marienka44

A ešte otázka: Mango na každej vrstve zakryť šľahačkou, takže je mango schované v šľahačke a v každej vrstve?
marymelb7
U nas je šľahačka 300ml a tá je málo, potom je 600ml, je veľmi hustá, a to je veľa . Tak ja s ňou vyrovnám aj celú tortu a schladím. Potom dávam bielka a opálim.
A k druhej otázke, áno Mango dávam medzi šľahačku nakrájané na tenké plátky, tiež na vrch na ozdobu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia