Slávnostná bravčová pochúťka v šampiňónovej omáčke

gulio - fotkagulio, 4. decembra 2010

Tento recept robíme pri slávnostnejších príležitostiach je trochu náročnejší na prípravu ale potom to stojí zato!

Suroviny

8 ks, vykostené
30 dg
8 ks, -plátky
8 ks,-plátky
2 ks
1 plechovka, sterilizované
1 kelínok
1 strúčik
1 KL, (na zahustenie)
1 dcl
podla chuti
podla chuti
podla chuti




Postup

  1. 1

    Vykostené kare si naklepeme na tenké plátky osolíme a okoreníme. Bravčové pliecko si pomelieme na mlynčeku osolíme a okoreníme a zmiešame z 2 vajíčkami. Na 4 pláty mäsa si postupne naukladáme šunku,syr a zarobené mleté mäso. Keď to máme takto uložené znovu naukladáme na mleté mäso syr a šunku v tomto poradí (čiže opačne).

  2. 2

    Keď to máme takto spravené, Tak z ďalším plátom karé to celé zakryjeme a pevne stiahneme ihlicami aby sa nám to nerozpadávalo. Sprudka opečieme na oleji z obidvoch strán. Potom opečené mäso naukladáme na plech aj s výpekom a zakryjeme alobalom a pečieme v rúre na 200 stupňoch asi 30-40 min.

  3. 3

    Šampiňónová omáčka. Na oleji orestujeme šampiňóny a zalejeme sladkou smotanou pridáme sol ,vegetu, pretlačený cesnak a okoreníme a pri bode varu zahustíme solamylom. Keď to máme hotové,tak na tanier si naberieme omáčku do ktorej vložíme upečené mäso a podávame z opekanými zemiakmi a lebo ryžou alebo obidvoma.

Diskusia k receptu

evanaaa
Gulio, nie je to príliš vysoké? Tie rezne by ale mali byť väčšie, aby to v nich dobre držalo a tiež by to šlo aj z iného mäsa, uvláštne, s mletým mäsom. Ale stou omáčkou, to môže byť dobré.
gulio
No je to riadna porcia vysoké ani nie, záleží ako si vyklepeme to mäso musí byť tenké , ono jedna porcia má okolo 300-350g tak že je toho dosť aj pre veľkého jedáka ,preto to doma robíme pri dajakých priležitostiach.
nika72
...hm to musí byť poriadna porcia...ten jeden rezeň by bol aj pre troch...za vyskúšanie to stojí..díky za typ




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia