Slávky na víne

Autor receptu: matus113

Trošku nezvyčajné jedlo pre našu domácu slovenskú kuchyňu. Ak však máte radi morské plody, tento jednoduchý recept určite poteší vaše mlsné jazýčky.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Umyjeme slávky.
  2. Vo veľkom hrnci necháme rozpáliť olivový olej (1 dcl). Pridáme na veľké plátky nakrájanú cibuľu a orestujeme. Pridáme cesnak, potom 7 dcl bieleho vína a nakoniec umyté mušle (slávky). Podľa potreby dolejeme vodou alebo ešte vínom. Pridáme veľa petržlenu. Všetko osolíme a okoreníme a varíme približne 7 min. od bodu varu vody.
  3. Pokiaľ sa niektorá slávka neotvorí je zlá, nejedzte ju. Podávame s bagetou alebo chlebíkom.