Slávky na víne
Slávky marinara
Autor receptu: radox1
V obchode som natrafil na sieťku čerstvých sláviek, a hneď mi bolo jasné ako ich
pripraviť.
2-3 porcie |
20 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- Mušle - slávky pod studenou tečúcou vodou poriadne premyjeme a odstánime fúzy. Nalomené a úplne otvorené vyhodíme, pootvorené pobúchame o drez, ak sa neprivrú, tak do koša.
- V širokom hrnci rozohrejeme olivový olej, pridáme na drobno nakrájanú šalotku a cesnak, popražíme, prilejeme víno a z časti necháme odpariť. Následne pridáme kvalitné paradajky so šťavou (v sezóne čerstvé), nasekanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme a varíme asi 10 minút. Do tejto omáčky vložíme slávky, zvýšime teplotu, premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút. Pred koncom vložíme maslo a citrónovú šťavu, prikryté poprehadzujeme hrncom a odstavíme. Vďaka maslu sa omáčka mierne zahustí, mušle, ktoré sa neotvoria vyhodíme. Dekorujeme citrónom a ešte posypaním petr. vňaťou, hotovo.