Slaný bezlepkový trhanec

Slaný trhanec bez lepku

Autor receptu: novalim

Ak máte doma bezlepkovú krupicu Novalim, máme pre vás tip na jednoduchú, rýchlu a veľmi chutnú večeru. Slaný bezlepkový trhanec so slaninkou, cibuľkou a bylinkami. S chrumkavým zeleným ľadovým šalátom vám pripomenie jar.

4
porcie
30 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V šupke uvarené a vychladnuté zemiaky očistíme, nastrúhame na hrubom struháku. Pridáme bezlepkovú krupicu Novalim, soľ, korenie, vajcia, tvaroh a premiešame.
  2. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme rascu a krátko opražíme, aby sa uvoľnila vôňa korenia. Túto zmes vlejeme do zemiakovo-krupicovej a premiešame.
  3. Na väčšiu panvicu dáme trochu oleja, necháme ho rozhorúčiť a potom naň vyklopíme zmes, ktorú sme si pripravili. Uhladíme povrch a necháme ju z jednej strany do chrumkava opražiť. Potom ju pomocou varechy roztrháme na kúsky a tie ešte ďalej do chrumkava opekáme.
  4. Podávame s ľadovým šalátom a dresingom, ktorý si pripravíme zmiešaním olivového oleja, vody, citrónovej šťavy, horčice a medu.