Slaný pivový pohár

sonulienka - fotkasonulienka, 22. septembra 2013

Robila som slaný pivový pohár dávam pre inšpiráciu.

30 minút
príprava

Suroviny

podľa chuti




Postup

  1. 1

    Toustový chlieb si nakrájame na kolieska poukladané štyri vedľa seba a natrieme pomazánkou poukladáme salámu znovu natrieme pomazánkou dáme ďalší vykrojený chlebík,pomazánku, šunku,vajíčka znovu šunku pomazánku a tak pokračujeme až do vrchu.Dookola celého pohára ešte dáme pomazánku ak nám neostala možeme potiahnúť aj maslom

    Slaný pivový pohár - obrázok 1
  2. 2

    Syr si poukladáme na pečiaci papier a dáme do vyhriatej rúry na 2-3 minútky zohriať nie rozpustiť a vyvaľkáme ho a potiahneme pohár.

  3. 3

    Nakoniec dáme uško s klobásky ozdobíme ako penu syrom mascarpone a máme pohár hotový ak chcete ešte ozdobíme petržlenovou vňaťou okolo spodku.

Diskusia k receptu

luss44
perfektnéééé :) tomuto sa poteší každý chlap... ako tam drží to uško z klobásy?
sonulienka
Ďakujem za komentík @luss44 - klobásku som skrojila na obidvoch stranách do šikma a dala som po dve šparadka a pichla som do pohára ale na budúce dám tenšiu klobásku.Túto si kúpila slečna čo chcela pohár pre priateľa.Takto ma zamestnala vnučka bolo to pre jej priateľku.To aby som sa cez víkend nenudila.
luss44
vďaka za vysvetlenie, porozmýšlam komu by som toto najbližšie vyrobila k sviatku :)
sonulienka
Je to pomerne lacný a nevšedný darček.Vnučka mi volala keď to dotyčný dostal sa veľmi potešil jeho rodičia majú Plzenskú reštauráciu a tak to bol darček ako sa povie ušitý na mieru.A vraj mal úspech,že sa s tým ešte nestretli a tak ani nevieš ako urobíš niekomu radosť. Čo v mojom prípade aj mňa veľmi teší.
sonulienka
Joj a zabudla som Ti napísať. Ak budeš robiť tak si Mascarpone kúp len v Lidli je najlepší. Robím aj plnku na sladko ale len kupovaný v Lídli. Je pekný biely. Tento bol trochu do krémova ale aký si kúpila tak som spravila a prosím Ťa nekupuj si na poťah údený syr len neúdený dievčina si kúpila údený a ten mi nešiel vyvaľkať ani nedržal ako poťah.Musela som bežať kúpiť neudený eidam.
sonulienka
Bože a neskončím? A toustový chlieb je najlepší biely aby nepresvital cez syr.
Dúfam,že som už na nič nezabudla. Ale ak budeš robiť kľudne mi napíš poradím rada.
erikao
... len taký informatívny detail, slovo pomazánka je bohemizmus; po slovensky sa povie nátierka ...
ampara
Super nápad,môj švagor bude mať narodeniny a občas si dá pohár piva. Tak teraz dostane taký jedlý pohár! ...a chcela som to urobiť s nátierkou,ale just tam dám pomazánku.....
sonulienka
Ďakujem za komentíky či pomazánka alebo nátierka hlavne aby chutilo. @ampara ak by si chcela vidieť postup mám ho nafotený pozri moje recepty a tam som použila nátierku.
paploska
sonulienka, toto určite vyskúšam, len sa trochu obávam či zvládnem to obalenie pohára :-)
sonulienka
@mirkamat máš pravdu,že postup nie je zložitý ak chceš tak ako som už písala pozri do mojich receptov tam som dala aj fotopostup. A ďakujem za komentík.
sonulienka
@paploska neboj zvládneš nie je to nič ťažké. Ak chceš možeš aj v kuse syr dať do miktozénového sáčka dobre ale dobre zaviazať a dať na pár sekund do mikrovlnky a skúšať rukou či už sa bude dať vaľkať ale musíš rýchlo pracovať aby Ti syr nestvrdol treba skúsiť a odmeraj si vždy aký priemer potrebuješ a aj výšku a tak ak by si mala aj na šírku menej tak syr je pružný dá sa Ti roztiahnúť je to ako poťahovka.
sonulienka
@paploska áno a tiež nie na dlho sleduj no veď skús a uvidíšmže sa Ti podarí a bude to ešte lepšie ako krýjaný
eviana
Wooou... parádny krígel, úžasná torta, @sonulienka , klobúk dolu, som v úžase... tlieskam :)
izabella929
@sonulienka ...moja milá, excelentná práca, dobrý nápad a vôbec nič tam nie je, čo nemám rada...úžasná kombinácia chutí a krásny pohár.-))
janger
Jeeej, no to je ale podarene :-). Si sikula :-).
sisok
a ja najprv, ze nejaka slana torta :) chichi....velmi pekne, niek kazdy ma rad sladke...len rozmyslam, ako si spravila ten napis (ci to je nalepka na dozdobenie? :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia