Slaná torta

Slaný pivový pohár pre inšpiráciu

Autor receptu: sonulienka

Dnes som robila aj slaný pivový pohár. Vnučka ma poprosila, aby som jej urobila pre svokra, a tak som dnes nezaháľala. Ešte, že mám manžela, ktorý mi pomohol pri varení obeda.

240 minút
príprava

Postup

  1. Nič som nefotila, lebo postup tu už mám. Len tak, ako hore píšem, pre inšpiráciu som Vám ho sem dala, ak by ste náhodou potrebovali urobiť pre známeho. Ale postup aspoň popíšem: Toastový chlieb si priložím štyri kusy vedľa seba do tvaru štvorca, vykrojím koleso a natriem nátierkou, ktorú som si urobila z masla, taveného syra a pretlačeného cesnaku. Medzi každé koliesko ešte dám raz salámu a nastrúhaný údeny syr a zas na ďalšie šunku. Takto to striedam až do požadovanej výšky, ako si sami zvolíte. Nátierkou natriete aj okolo celého pohára. Potom na papier na pečenie si poukladáte neúdený syr a dáte si ho na malú chvíľku do rúry, aby sa trochu pustil, tak aby ste ho mohli mierne rozvaľkať. Odmeriate si výšku pohára a o jeden centimeter viac si odrežete syrový plát, ktorý priložíte okolo celého pohára. Klobásu použijete ako rúčku pohára, ktorú na obidvoch stranách trochu odkrojíte zapichnete hore aj dole po štyri špáradlá a zapichnete do pohára. Navrch dáte mascarpone ako penu. Ak máte, je dobré, keď trochou masla prilepíte aj etiketu na pohár. Lepšie to vyzerá. No a ďalej si môžete zdobiť podľa vlastnej fantázie.
  2. Oslávenec má 55 rokov, tak som ešte takto upravila okolo pohára.
  3. Tu je pohľad, kde je etiketa. Manžel ma zvozil, keď som chcela dať rúčku na bok, že rúčka na pohári býva oproti etikete, nuž čo - ja na pivo nechodím, ale počúvla som.
  4. No a takto som strávila nedeľu.