Slaný osúch fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 16. januára 2012
Slaný osúch (fotorecept)
Foto: babkamt

Včera som robila na obed šošovicovú kyslú polievku. K nej máme radi slaný osúch.Podelím sa s vami o recept.Robievam ho so slanou tvarohovou plnkou. Zobraziť celý popisVčera som robila na obed šošovicovú kyslú polievku. K nej máme radi slaný osúch.Podelím sa s vami o recept.Robievam ho so slanou tvarohovou plnkou. No nemala som doma tvaroh , tak som improvizovala.

25
porcií

Suroviny

400 g
30 g
1 PL
250 ml vlažné
 štipka
60 ml
1 ks
 na vymastenie plechu
PLNKA:
250 ml (1 kelímok)
2 PL
2 sk
 Pár kvapiek




Postup

  1. 1

    Spravila som klasické kysnuté cesto. Nechala som ho vykysnúť. Nízky veľký plech som potrela olejom. Naň som roztiahla vykysnuté cesto.

    Slaný osúch (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plnku som urobila nasledovne: do kyslej smotany som pridala 2 celé vajíčka , soľ a dve polievkové lyžice detskej krupice. Masu som vymiešala a natrela na cesto. Trochu som pokvapkala olejom. Po upečení vzniknú trochu tmavšie fľaky. Trochu som improvizovala, lebo do smotany dávam tvaroh , no ten som nemala doma.

    Slaný osúch (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Koláč som piekla na 180 ° C 25 minút.Podávala som ho so šošovicovou polievkou.

    Slaný osúch (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

cicaevica
Smotanový osúch ... mňam, mňam. Aj ja som ho včera robila, ale dávam iba smotanu, na ňu poukladám plátky masla, posolím a hotovo. Ono sa to aj tak vsiakne do osúcha ... :-)
1x jarca
babina28
takýto osúch robila aj moja mama,ale s bryndzovou plnkou dakujem za tvoj recept
bejgi
to môže byť veľmi dobrééé, ďakujem za recept, vyskúšam v najbližšej príležitosti :)
sora2
pre babina 28, pridaj recept s bryndzovou plnkou
janger
K polievkam ako stvorene...Dala by som si :-).
milamila
Tento koláč, my sme ho volali posúch, často robila moja babka aj mamina len s kyslou smotanou a ešte navrch sa dal posekaný kôpor nemal chybu, už som ho aj ja skúšala ale stále to nie je ono a práve pri pečení tohto koláča si spomínam na babku aká bola dobrá kuchárka
elisticka
juj to mi propomenulo mladost:-)) ja som tam este davala aj kopor na vrch....mnamky
dogagador
osuch/posuch poznam len z rozpravok, takze to vyskusam, kedze ho tak vsetci chvalite....
garanco
Ja ho tiež občas robievam, ale s bryndzovo zemiakovou plnkou: Vymiešam trochu masla, bryndzu a popučené zemiaky, posolím, okorením, pridám aj kôpor a natriem ako plnku. My to voláme "bryndzový pagáč. (Kedysi ho piekla mama ešte v peci vykúrenou drevom, keď sa piekol chlieb, - to bola vôňa a chuť! )
ola111
Tento osúch je výborný,tiež pridávam čerstvý kôpor,keď mám...
babkamt
garanco,musím vyskúšať tú zemiakovo - bryndzovú plnku. To musí byť super.Ďakujem za komentáre. Takéto slané koláče dobre robili v Bulharsku. Bývali sme u priateľa na dome. Ráno som vstala odbehla dom do obchodu a na raňajky sme mali sladké aj slané , kto ako chcel.
cica2
už som ho jedla, je naozaj výborný a tiež tak robievam ako píše @garanco je to úžasná pochúťka :-)
cica2
.....samozrejme si recept ukladám, potešila som sa že som ho našla, vďaka :-)
hajajel
šošovicová polievka je už uvarená a slaný smotanový osúch je v trúbe, už sa tešíme, mňam..
baya94
dnes sme robili.... ale to cesto mi prislo takee... hutne, suche... ale inak je to velmi dobre :) este som na to dala sezamove semienka a po vybrati z truby potrela cesnakovym olejom (cesnak, olej, tepla voda :) ) a do cesta som dala malo soli tak to musime aj vonka posolovat, ale inak je to velmi dobre :) len nabuduce asi z hladkej budem robit :)
1katra1
Vyskúšala som veľa receptov, ale tento sa mi osvedčil. Už robím len tento. :)
babkamt
@baya94 záleží na múke. Ak sa ti zdalo cesto ako píšeš hutné , stačilo pridať trochu viac mlieka. Mne sa na 400 g múky nezdá málo 250 ml mlieka. Ale predsa nie je problém pri miesení cesta pridať 1 - 2 pl mlieka. Ty si koláč vylepšila sézamovými semienkami a cesnakovým olejom. Si kreatívna. :-)
@1katra1 ďakujem že si vyskúšala tento recept. Teší ma , že si s ním bola spokojná.
evelyna
Skúsila som ho upiecť z hladkej múky,je výborný,aj naša babka si pochvaľovala,a to som doteraz takéto nepiekla.S hrachovou polievkou bol dobrý obed,recept odpísaný do zošita,čo keď nebudePc?:-)
babkamt
@evelina teší ma, že si si z množstva uverejnených receptov vybrala práve môj recept. Musel sa ti vydariť a chutiť k hrachovej polievke.
horvik
My sme navrch dali osolenu kyslu smotanu, slaninku a cibulu. Proste parada.
babkamt
musel byť dobrý. Páči sa mi aj tvoja verzia so slaninkou a cibuľkou. Už si skúšala aj s bryndzou? Ďakujem, že si sa mi ozvala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia