Slaný koláč
Slaný koláč

Slaný koláč z cukety fotorecept

sonulienka - fotkasonulienka, 4. augusta 2017

Výborný slaný koláč, ktorý si obľúbite, keď si ho spravíte a okoštujete.

20 minút
príprava
45-50 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg
400 g
6 ks
250 ml
1 ČL
250 g
8 kvapiek




Postup

  1. 1

    Tu sú suroviny.

    Slaný koláč z cukety (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cuketu na hrubšie postrúhame, ak je šťavnatá, tak vodu vyžmýkame. Do pohárika si dáme sódu a nakvapkáme 8 kvapiek octu, prilejeme smotanu a necháme asi 5 minút pôsobiť. Na strúhadle si na jemno nastrúhame syr a petržlenovú vňať tiež na jemno nakrájame. Ku smotane pridáme vajíčka, syr, vňatku, soľ a korenie podľa chuti. Dobre šľahačom vyšľaháme na koniec pridáme múku znovu dobre vyšľaháme. Ak sa Vám bude zdať veľmi husté, môžeme pridať ešte smotanu alebo len mlieko. Keď máme dobre vymiešané dáme na plech, ktorý sme si dobre vymastili olejom. Dáme upiecť do rúry ktorú sme si prehriali na 200 stupňov a pečieme do ružova asi 45 - 50 minút.

    Slaný koláč z cukety (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Tu je upečená.

    Slaný koláč z cukety (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakrájame a ozdobíme podľa seba. Ja som dala na ňu cesnakovú omáčku a čili omáčku a pridala cherry paradajky naše domáce. Výborne chutí aj za studena. Dala som viac paradajok, lebo ich máme dosť a sú výborné. A manžel si ešte dal aj domáce kvasené uhorky.

    Slaný koláč z cukety (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tatranka
Soni krásny recept.Ja som si v poslednej dobe obľúbila slané koláče.Budem musieť vyskúšať aj tento tvoj je veľmi zaujímavá ta kombinácia sódy a octu.Určite to zohrá svoju úlohu.Mám rada tvoje recepty a tento určite nebude výnimkou.
Dávam palec hore.
tatranka
Ešte som zabudla podotknúť,hoci je to len asi malá lyžička,že v ingredienciách nie je uvedený ocot,ale v bode dva sa už s nim pracuje-počíta.
janara
dobrý koláčik, je sezóna...a ja by som mohla tekvicu každý deň. Robievam tiež koláč, ale trochu iné zloženie - prikladám - je overený, výborný za tepla aj za studena
40 dkg tekvica,15 dkg dietny salám ( párky), 15 dkg strúhaný syr, 1 dcl olej, 20 dkg hrubá(polohrubá)múka, 3 vajcia,1 cibuľa, 3-5 strúčikov cesnaku, ml.čierne korenie, soľ, 1 KL vegeta, 1/2 prášku do pečiva. Na veľký plech robím z dvojitej dávky
janara
@Sonulienka (5.8.2017 17:06)
Nemáš za čo, ešte poradím, netreba zdvojnásobovať ten olej, to 1 dcl stačí aj na veľký plech




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia