Slaný koláč
Slaný koláč s kuracím mäsom a hubami shimeji
Autor receptu: redakcia
20 minút príprava |
35 minút na 200 °C |
Postup- Shimeji očistíme
a oddelíme, kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Maslo vložíme do panvice,
pridáme kuracie mäso a huby a asi 5 minút restujeme. Osolíme a okoreníme.
- Artičoky necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtiny, syr feta na kocky. Vajcia a smotanu pomocou metličky zmiešame,
mierne osolíme a okoreníme.
- Zohrejeme rúru na 200 °C. Na stôl nasypeme
trocha múky, lístkové cesto rozvaľkáme a položíme ho na papierom na
pečenie vyloženú pripravenú formu. Artičoky, huby, kuracie prsia a feta syr rozložíme na cesto vo forme a zalejeme
vaječnou zmesou. Posypeme rozmarínom a pečieme asi 35 minút.
|