Slaný koláč

Slaný koláč s kuracím mäsom a hubami shimeji

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
35 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Shimeji očistíme a oddelíme, kuracie prsia nakrájame na malé kocky. Maslo vložíme do panvice, pridáme kuracie mäso a huby a asi 5 minút restujeme. Osolíme a okoreníme.
  2. Artičoky necháme odkvapkať a nakrájame na štvrtiny, syr feta na kocky. Vajcia a smotanu pomocou metličky zmiešame, mierne osolíme a okoreníme.
  3. Zohrejeme rúru na 200 °C. Na stôl nasypeme trocha múky, lístkové cesto rozvaľkáme a položíme ho na papierom na pečenie vyloženú pripravenú formu. Artičoky, huby, kuracie prsia a feta syr rozložíme na cesto vo forme a zalejeme vaječnou zmesou. Posypeme rozmarínom a pečieme asi 35 minút.